Nacka rasar – i vikt

NYHETER

Kommunanställda tappade 700 kilo - på ett år

700 kilo.

Det är ungefär 700 mjölkpaket. Eller en mindre bil. Eller så mycket de anställda inom Nacka kommun har gått ner på ett år.

Foto: Fett disciplinerad Efter att Rasmus, 4, och Filippa, 2, föddes har Monika Neuman haft svårt för att få tid för träning. Men tack vare personalföreningen Corpus har hon gått ner 17 av de 700 kg som anställda inom Nacka kommun har bantat bort.

Med hjälp av subventionerad träning och en benhård motivation har drygt hundra anställda inom Nacka kommun lyckats gå ner i vikt. Många av dem har aldrig tränat förut.

Monika Neuman, 33, har alltid tränat mycket, men efter att dottern Filippa föddes, har det inte funnits tid. Det har varit svårt att gå ner efter graviditeten.

"Testat Viktväktarna"

- Jag har testat Viktväktarna, men det har inte gett något resultat.

Nu har hon rasat 17 kg på 10 veckor. Som motivation har hon haft en kollega som varit med. Hon och maken har också ett bötessystem för den som fuskar.

Böta rödvin

- Vi har bestämt att vi ska cykla 30 minuter på motionscykel varje morgon. Den som inte gör det får böta en flaska rödvin.

Nu gäller det att göra de nya vanorna till något bestående. Men det handlar inte om ett tråkigt liv

utan god mat.

- Jag är inte intresserad av att äta nyttigt hela tiden. Jag kan fortfarande unna mig, men då är det 1-2 dagar i veckan i stället för 7,

säger Monika Neuman.

Så tappade de kilona

Therese Hansson