Ett ögonblick, Allan Lööf, 93...

NYHETER

...som troligtvis är Sveriges äldsta bloggare

Foto: BRITA NORDHOLM
Allan Lööf, 93, i Finspång bloggar bland annat om sin musik.

– Jag har alltid varit nyfiken på att sätta mig in i nya saker.

Du har en hemsida där du presenterar dig själv och din musik. Hur kommer det sig att du började blogga?

– När hemsidan skulle göras om föreslog min webbmaster att jag skulle ha en blogg. Jag gick med på det eftersom jag förstod att man kunde snacka mer personligt med folk då.

Vad har du fått för respons?

– Det kom gensvar ska jag säga. På något konstigt sätt väckte det intresse utanför Sveriges gränser för att jag var lite till åren. Först var det Italien, sedan Tyskland, Japan och sen USA som länkade. Det är roligt att få berömmande ord, då vill man fortsätta.

Har du alltid varit snabb med att ta till dig ny teknik?

– Ja, jag har jobbat med teknik, och är både tekniskt och praktiskt utbildad inom kylteknik. Jag är visserligen inte datorutbildad, men har tagit reda på själv hur man gör.

Vad tycker du om internet?

– Man kan ta reda på så mycket som man aldrig fått reda på annars. I min barndom hade folk knappt en bokhylla.

Kommer du att fortsätta blogga?

– Ja, jag har lärt mig väldigt mycket av att blogga. Jag har så gott minne, så jag kommer ihåg saker från slutet av 10-talet som jag kan skriva om. Jag fortsätter blogga om hälsan står mig bi.

Hur är det med hälsan?

– Jag är i rätt bra kondition, förutom att jag ser dåligt på höger öga. Men jag lever ensam och sköter allt själv sedan jag blev änkeman 1989.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att få reda på om Carl Michael Bellman någonsin var vid berget Bellmanshäst i Finspång. Jag har försökt att få reda på det, och det ska mitt nästa blogginlägg handla om.

Lotta Holmström