Efter succén – nu drar vi ut på ny turné

avLiisa Aus

NYHETER

Niondeklassare i sex städer får besök: ”Jag hoppas vi kan så ett frö”

Foto: BJÖRN LINDAHL
Ny kommer vi igen! Aftonbladets projekt Svenska Hjältar – som handlar om att lyfta fram människor som gjort något bra i vardagen – åker år igen ut på en lång skolturné. Sex städer och tusentals niondeklassare kommer att få besök.

Nu åker Svenska Hjältar ut på en ny turné till Sveriges högstadieskolor.

Efter förra årets succé får nu niondeklassare i sex nya städer möjlighet att diskutera frågor om mod och personligt engagemang.

Under förra turnén träffade vi tusentals elever som brann för att diskutera svåra ämnen som mobbning, misshandel och livskriser

– Det känns oerhört meningsfullt och inspirerande att på nytt få möjlighet att tillsammans med ungdomar lyfta dessa viktiga frågor, säger Aftonbladets publisher Jan Helin.

Skolturnén hyllades i veckan som ”Årets marknadsinsats” av den svenska tidningsbranschen för att den ”genom nytänkande och mod engagerat en svårflörtad målgrupp på lokal nivå”.

Mark Levengood är konferencier på skolturnén och får förutom av Jan Helin sällskap av delar av Svenska Hjältars namnkunniga jury.

– Det är viktigt att vi kliver ut i vardagen och träffar ungdomar som håller på att forma sin identitet. Jag hoppas att vi sår ett gott frö som sedan kan växa till någonting bra i vuxenlivet