Tjänade 325 000 kronor på fyra dagar – på snöplogning

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:
David, 18, tog motsvarande 7000 kronor i timmen för att ploga.
Foto: TT/Arkivbilder
David, 18, tog motsvarande 7000 kronor i timmen för att ploga.

NYHETER

Det extrema snöoväder som råder i Seattle öppnade upp för en enorm efterfrågan på snöplogning. 18-årige David Holston var snabb på bollen – och håvade in motsvarande 325 000 kronor på bara fyra dagar.

Utbud och efterfrågan. Det är två begrepp som David Holston, 18, levde efter under ett par dagar i februari. Han lyckades kapitalisera enormt mycket pengar på det snöoväder som den amerikanska staden Seattle drabbats av. Staden har inte haft så mycket snö i februari på 70 år, skriver CNN.

David bor själv i grannstaten Idaho men fick höra om det utökade behovet av snöröjare från en vän. Eftersom han driver en plogfirma så var beslutet självklart att hämta plogbilen.

Fick mängder av erbjudande

David la upp en annons där han skrev om tjänsten på köp och sälj-sajten Craigslist. Plötsligt överöstes han av jobbförfrågningar.

– Jag åkte ut och hade jobb till midnatt. Under den tiden svarade jag i telefon och tog emot nya kunder, säger han till CNN.

Tack vare den stora efterfrågan kunde David driva upp priset till motsvarande 7000 kronor i timmen. På fyra dagar tjänade han 35 000 dollar. Det motsvarar drygt 325 000 kronor. 18-åringen säger att han ska skänka 20 procent av inkomsten till sin kyrka, köpa lite trädgårdsutrustning och spara resten för att kunna köpa ett hus i framtiden.

Publicerad:

LÄS VIDARE