Misshandlad man i Alingsås död – polisen utreder mord

NYHETER

En man i 60-årsåldern misshandlades i Alingsås under påskhelgen.

Nu har han dött av skadorna och händelsen utreds som ett mord, skriver polisen på sin hemsida.

En person sitter häktad, men polisen efterlyser fler tips från allmänheten.

Det var under långfredagen som mannen hittades allvarligt skadad i en lägenhet i Alingsås. Personen som ringde polisen hade svårt att redogöra vad som hänt, men sa att även lägenheten var sönderslagen.

Polisen inledde en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

Offret, som var i 60-årsåldern, fördes till sjukhus med allvarliga skador och har vårdats sedan dess. Under natten mot lördagen avled mannen på sjukhus, uppger polisen på sin hemsida. Anhöriga har underrättas.

Flera personer anhölls inledningsvis, och nu sitter en man i 50-årsåldern häktad misstänkt i vad som nu är en mordutredning.

– Händelsen är nu rubricerad som mord alternativt dråp, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

Den häktade mannen är tidigare dömd för bland annat flera fall av misshandel och övergrepp i rättsak.

Vill ha tips

Polisen vädjar nu om tips från allmänheten.

– Allmänheten är våra bästa spanare, som jag brukar säga, säger Fuxborg.

Det var vid 18.30-tiden på långfredagen som misshandeln inträffade i bostadsområdet i Alingsås, men polisen vill inte bara ha tips från när brottet skedde.

– Det kan vara vad som helst egentligen, inte bara det stora utan det kan vara någon liten iakttagelse eller att man hört eller sett något, både före och efter, som kan göra att vi får ytterligare spår att jobba efter, säger Christer Fuxborg.

– När kollegorna vill ha ytterligare tips brukar det vara en indikation på att vi kanske inte har hela historien bakom det inträffade.

Brottsstatistik: Så många dödas varje år i Sverige 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Alingsås