Spara pengar: Köp ditt smink på nätet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-29

Make–up är en av alla varor som är mycket billigare att handla på nätet än i butik

Vi lägger tusentals kronor om året på smink och skönhetsprodukter.

Men det finns mycket pengar att tjäna på att handla på nätet.

Här är professionella make–up artisten Malin Ungers bästa tips för säker och lyckad e–shopping.

Malin Unger

En miljonindustri. Det kan man lugnt kalla sminkhandeln.

Nästan varje svensk kvinna, och många män, använder någon form av kosmetika och vi lägger tusentals kronor per år på produkter som ska göra oss vackrare.

Men det finns mycket pengar att tjäna på att handla sitt smink från nätet istället för i butik. Speciellt de dyrare märkena är oftast rejält mycket billigare på nätet.

– Om man vet vad man ska ha så är det både billigare och snabbare och så slipper man trängas i en butik, säger professionella make–up artisten Malin Unger.

Extra kostnader

Hon handlar ofta på nätet, både från svenska och utländska sajter. Men det gäller att välja rätt sajter och produkter för att nätshoppingen ska löna sig.

– Ofta är det billigare på utländska sajter, men det gäller att tänka på om det tillkommer frakt och tullavgifter. Om man till exempel beställer från sajter utanför EU så tillkommer ofta tullavgifter, säger Malin Unger.

Viktigt få rätt färg

Det finns vissa produkter som passar bättre att handla på nätet än andra.

– För att man ska bli riktigt nöjd med till exempel foundation kan det vara bra att gå till en butik och prova sig fram till rätt färg först, sedan kan man ofta köpa produkten billigare på nätet än i butik, tipsar Malin Unger.

Om man inte har möjlighet att se produkten i en butik, och ska välja färg direkt på datorn är det viktigt att tänka på att olika skärmar visar färger på olika sätt.

– När du ska köpa extra känsliga produkter kan du titta på produkten på flera olika datorer och jämföra, så påverkar inte dina skärminställningar lika mycket, säger Malin Unger.

Hon trycker också på hur viktigt det är att kolla upp den butik man planerar att handla ifrån. Som med all e–handel finns en hel del oseriösa nätbutiker.

– Mitt bästa tips är att Googla den butik du planerar att handla från och se vad andra har skrivit om den på nätet. Kolla efter ”Handla tryggt”–märkning och titta om butiken finns med på Prisjakt, säger Malin Unger.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln