Fast på snöpub

NYHETER

Är kvar efter över en vecka

Foto: Tröstar sig med en iskall? Den insöade puben Lion Inn i Yorkshire. Det är inte första gången detta händer i grevskapet. För exakt elva månader sedan drabbades puben Tan Hill Inn av samma öde.

LONDON. Pubbesöket i norra England blev lite längre än beräknat.

Sju personer har varit insnöade – i över en vecka.

Sex meter höga snödrivor täcker dörrar och fönster på Lion Inn.

Foto: Aftonbladet 5/1 2010.

En pub med värdshus är kanske inte det värsta stället att vara insnöade på, men efter över en vecka hoppas gästerna nu på bättre väder.

– Snömassorna är enorma. De flesta fönster är igensnöade, men vi har lyckats få upp en dörr på baksidan så vi kan få luft när vi behöver, berättar Katie Underwood, 18, för Daily Mail.

Kan inte köra hem

Hon jobbar som servitris på puben och är en av sju insnöade.

Vägarna runt Lion Inn, som ligger utanför den lilla orten Kirkbymoorside i nordöstra England, är helt igensnöade. Runt puben har sex meter höga snödrivor blåst upp för dörrar och fönster och bilarna är begravda under två och en halv meter snö.

Kvar i några dar till

– Det var ganska häftigt först. Killarna har åkt pulka på brickor nerför snöhögarna och vi har gjort snöänglar, men nyhetens behag börjar verkligen gå över nu, säger Katie Underwood.

– Alla försöker gräva fram sina bilar ur den djupa snön nu. Det har varit fullständigt iskallt, men vi har haft tur som är fångar i en pub med värdshus.

Väderutsikterna tyder på att gruppen kan bli kvar på den insnöade puben i ytterligare några dagar, kanske upp till en vecka. Ett regnväder på väg in över området kommer inte att vara nog för att smälta snön. Istället kan regnvattnet frysa till is ovanpå snön och göra puben ännu mer svårtillgänglig.