”Det har varit ett helvete”

Av: Magnus Sundholm

Publicerad:
Uppdaterad:

Elin Nordegren talar ut om Tiger Woods otrohet, vännernas svek och om planerna inför framtiden

1 av 8 | Foto: Foto: DAVID J. PHILLIP/AP
Trygg Elin och Tiger gifte sig den 5 oktober 2004. Hon säger till People att hon kände sig trygg med honom.

LOS ANGELES. Skam, förnedring, depression och terapi.

Elin Nordegren, 30 tvingades igenom allt i brytningen med Tiger Woods.

För första gången sedan golfstjärnans notoriska otrohet rullades upp lägger svenskan korten på bordet.

– Det har varit ett helvete, säger hon.

In i det längsta planerade Elin Nordegren att tiga. Men med skilsmässan bakom sig och de hundratals miljonerna på banken har hon tänkt om.

Till veckotidningen People säger svenskan att med tanke på allt som skrivits, allt som hänt och alla spekulationer var hon tvungen att tillrättalägga vissa saker.

Vissa ämnen är dock fortfarande tabu.

Förmögenheten Elin Nordegren fick vid brytningen med Tiger – det har pratats om miljardbelopp – vill hon inte kommentera. I stället säger hon:

– Pengar kan inte köpa lycka.

Sen lägger hon till:

– Eller återförena familjer.

Rädda relationen

Svenskans första reaktion efter att Tigers otrohet avslöjades av veckotidningen National Enquirer i november i fjol var att äktenskapet skulle kunna räddas.

Men ju längre tiden gick, desto mer tvivlade hon.

Elin uppger att hon fick svårt att sova, rasade i vikt och tappade hår.

– Man kämpar på eftersom att allt var så overkligt. Men jag överlevde. Det var hårt, men det tog inte livet av mig.

Det har spekulerats i att Elin måste ha känt till Tigers långt fler än tio rapporterade älskarinnor.

Men i intervjun i People uppger hon att sveket kom som en fullständig överraskning.

– Jag är så generad över att jag aldrig misstänkte en enda av dem. Under de senaste tre och ett halvt åren då allt det här pågick var jag hemma med graviditeter, sedan barn och min skolgång.

Utan tillit

Hon vill inte uppge varför en återförening mellan henne och Tiger var omöjlig, men säger att de försökte ”i månad efter månad”. Till slut kände hon att ett äktenskap utan ”tillit och kärlek” inte var bra för någon.

I dag har hon lämnat sitt tidigare liv bakom sig – och har inte sett på golf en enda minut.

På grund av parets två barn har de kontakt. Men relationen verkar frostig och Tiger Woods, 34, måste anmäla sig hos vakten i hennes bostadsområde innan han släpps fram till hennes hus.

Elin har inte förlåtit honom för de utpekade nattklubbsvärdinnor, eskorttjejer och porrstjärnor som han kopplats ihop med.

– Förlåtelse tar tid. Det är det sista steget i en sorgeprocess. Jag jobbar på det. Jag vet attjag måste förlåta och acceptera det som hänt för att jag ska kunna gå vidare och vara lycklig i framtiden, säger Elin som snart är färdigutbildad psykolog.

”Löjliga” spekulationer

Vad som hände den där natten när Tiger kraschade sin stadsjeep har bland annat blivit våldsam tv-satir i ”Southpark”.

Men Elin håller fast vid den officiella versionen. Hon kallar spekulationerna att hon skulle ha slagit honom med en golfklubba för ”löjliga”. Hon säger att hon hittade Tiger i bilen och gjorde allt hon kunde för att få ut honom ur det låsta fordonet.

Tiger och Elin gifte sig den 5 oktober 2004. I intervjun med People säger hon att hon älskade honom, att de hade roligt ihop och att hon kände sig så trygg med honom. Bröllopsdagen kallar hon för en av de lyckligaste i sitt liv.

Mindre än sex år senare sprack bubblan.

– Jag var chockad och ville inte tro det. När fler saker avslöjades kände jag mig dum. Ordet svek är inte starkt nog. Det kändes som om hela min värld rasade samman.

– Jag kände mig förrådd av många i min omgivning.

Familjen ger kraft

Hon säger att hon knappt sett på tv sedan dess, att kompisar berättat vad som pågått och att hon läst vissa saker på internet. Mycket av rapporteringen har varit för jobbig.

Hon säger att barnen, Sam, 3, och Charlie, 1, samt hennes familj och släktingar i Sverige gav henne kraft att gå vidare.

Men också det bjöd på drama när hennes mamma, tidigare S-minister Barbro Holmberg, kom på besök i december. För People berättar Elin Nordegren att Charlie hade maginfluensa och smittade hela familjen. Mamman, som har lågt blodtryck, kollapsade. Hon var medvetslös – och Elin tvingades ringa ambulans.

Elin säger i People att hon planerar att stanna i Florida. I framtiden vill hon bo i en villa med pool och vattenrutschbanor och uppger att hon och hennes barn både är svenska och amerikanska medborgare.

– Det är svårt att beskriva den känslomässiga berg- och dalbanan jag befunnit mig på och det är inte över än.

– Huvudfokus just nu är att ge mig själv tid att läka.

Publicerad: