Hus och hem

Mys hemma i vinterkaoset

Av: 

Minimedia

Lina Thorén

NYHETER

Medan snökaos och vinterkyla råder ute: stanna inne och pyssla i stället.

Baka, fika eller gör om hemma: här är några tips för en helg med snökaos.

– Folk håller sig inne och det är otroligt hur mycket man verkar baka i vinter, säger Anna Björkstedt på inredningsaffären Lyckliga Systrar.

Mitt i en av de kallaste och snöigaste vintrarna på många år, när till och med SMHI går ut med rådet att hålla sig inne, så bakar poch pysslar vi svenskar mer än någonsin.

– Vi säljer galet mycket av bakgrejer just nu, det är bakskålar, muffinsformar och slickepottar, berättar Anna Björkstedt på inredningsaffären Lyckliga Systrar.

Säkerligen är den ekologiska trenden en del av förklaringen: alltfler bakar sitt eget bröd och sina egna kakor hellre än att köpa fabriksgjorda.

Gör om hemma

Medan vintern rasar ute, kan det också vara en god idé att förnya hemma. Nya kuddar eller gardiner kan pigga upp den mest vinterdeppiga själ.

Susanne Woxén på den populära inredningssajten inreda.com tipsar om enkla knep för att fönya i hemmet.

– En rolig detalj är att klistra upp kakeldekor. Det är enkelt, men för'ändrar väligtg mycket, säger hon.

Kakeldekoren fästs som klisterlappar ovanpå det gamal kaklet. Vips kan du få ett helt nytt kök eller badrum, utan att behöva kakla om. Om du tröttnar är det bara att ta bort, snabbt ochj enkelt.

– Vi säljer också myket avvåra fönsterfilmer, de är väldigt populära. Filmerna är i form av blommor och fästs direkt på fönstret, berättar Susanne Woxén.

Piffa upp köket och mys sedan med bak och pyssel, så får kung Bore.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hus och hem

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem