Här satt Alf

NYHETER

Blev överkörd av lastbil – överlevde mirakulöst

1 av 3 | Foto: Rena kläder. Inte ett sår på kroppen. Inget hos Alf Rylander avslöjar att han nyss befann sig under en långtradare.

Han är mirakelmannen som fick sin Volvo mosad av en långtradare.

Och klev ur oskadd.

– Mer tur kan man inte ha, säger Alf Rylander, 66.

T-shirten är bländvit, blåjeansen fläckfria och på kroppen syns inte en skråma. Inget hos Alf Rylander avslöjar att han nyss har befunnit sig under en långtradare.

Men i går kväll, på E4 söderut vid Hölö-avfarten i Södertälje, inträffade seriekrocken.

Alf var på väg i sin tolv år gamla Volvo 945 mot familjens sommarhus i Östergötland. Kopplad till bilen hade han en släpkärra lastad med möbler.

Förstod först inte

I backspegeln skymtade han en långtradare. Trafiken framför honom rörde sig allt långsammare och han satte på varningsblinkers.

– Sedan bara hände det. Jag tittade ju framåt och väntade på att kön skulle stanna. Och då kom den bakifrån. Jag förstod inte vad som hade hänt förrän jag kom ur bilen, säger han.

Långtradaren mejade ner Alfs släpkärra, fortsatte upp på bilen – och mosade den.

Det gick så snabbt att Alf Rylander inte hann tänka.

– Först blev jag lite förvånad för jag kunde inte styra bilen och jag förstod inte vad som hände. Släpkärran blev det bara mos av, säger Alf.

Missade köslutet

Någon slog sönder rutan på hans bil med en hammare så att han kunde ta sig ut. Först då, när han såg bilvraket, insåg han att han haft änglavakt:

– Det var ju det, mer tur kan man inte ha. Och det säger alla som har sett eländet.

I går kväll väntade Alf Rylander hos räddningstjänsten i Trosa på att familjen skulle komma och hämta honom. Han är helt oskadd.

– Jag mår bra, men det är lite oväntat, säger han och skrattar.

Långtradaren och två personbilar var inblandade i krocken. Två personer fördes till sjukhus, lindrigt skadade.

– Allt tyder på att lastbilschauffören har missat köslutet och inte hunnit bromsa. Det är makalöst att utgången blev så lycklig, säger Magnus Käck, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

Om långtradarchauffören misstänks för brott var i går kväll oklart.