Nyheter

Kattungen Lucky mirakelräddades

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Satt fast i rör under marken

Sandra hörde ett högt gnäll när hon gick på gården.

Hon hittade kattungen i ett dräneringsrör flera meter ner i marken.

Efter timmar av slit fick brandmännen upp mirakelkatten – som nu döpts till Lucky.

På onsdagens morgon skulle Sandra Bak, 20 år, gå till jobbet när hon hörde någonting jama. Det tog ett tag innan hon kunde förstå varifrån ljudet kom i från, men till slut fann hon en kattunge i riktig knipa.

– Han hade ramlat ner i ett dräneringsrör 1,5 meter under marken på vår tomt. Jag fick lysa med en lampa och där satt den och jamade och såg väldigt ledsen ut, säger Sandra Bak till Aftonbladet.

Brandkåren tillkallades till gården som ligger i Åstorp drygt tre mil från Helsingborg. Där slet sju brandmän i över tre timmar med att rädda den lilla kattens liv.

Brandmännen döpte

Räddningsoperationen var känslig då det var risk för att katten skulle kvävas om jord kom in i röret. Men efter att ha grävt en ordentligt stor grop kunde man till slut få ut katten – som brandmännen själva döpte till Lucky.

Husägaren Marzenna Ewa Schrewelius var den som först fick ta emot den rädda katten, men det är dottern Sandra Bak som kommer att ta hand om om honom.

– Jag har egentligen inte råd, men jag känner att det är mitt ansvar som djurvän att ta hand om honom. Jag ska se till att han får ett bra liv, säger hon.

Klarat livet två gånger

Och det första de måste göra är att ta Lucky till veterinären då han har ett öga som behöver ses om. Det verkar som Lucky redan två gånger har kommit undan med blotta förskräckelsen.

– Han verkar ha varit i slagsmål med en annan katt, då det är något med ögat som är fel. Han kan vara blind. Annars mår han bra, även om han är lite undernärd, säger Sandra Bak.

Hon fortsätter:

– Det ska nog gå bra. Han jamar, sover, äter och skiter.

Kan vara utslängd

Lucky har redan gjort sig hemmastadd hos sin nya matte, men Sandra misstänker att han är ytterligare ett fall av de årligt återkommande sommarkatterna.

– Det måste han ha varit för han är jättetam. Han har inte rymt utan någon har slängt ut honom. Jag tycker det är dåligt då folk borde ta sitt ansvar. Men ingen får ta Lucky ifrån mig nu, för han är min.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert: