Nyheter

Man hotade spränga bomb

Av: 

Mikael Hellmyrs

William Svärd

NYHETER

Centrala Kalmar spärrades av och människor evakuerades på torsdagseftermiddagen när en 23-årig man hävdade att han bar på en bomb.

Mannen greps och den misstänkta bomben fraktas bort av polisen.

Den 23-årige mannen lade ifrån sig ett vitt paket vid en skulptur i närheten av gamla polishuset i centrala Kalmar. Han påstod att det var en bomb och började ställa krav på att få saker av polisen.

Polisen spärrade av området och omringade platsen för att se till att andra människor hölls borta.

– Självklart håller vi folk härifrån så att ingen ska komma till skada. Vi tar detta på fullaste allvar, sade Ulf Karlsson, informationschef vid Kalmarpolisen.

Greps till slut

Efter några timmars förhandling med polisen gav 23-åringen till slut upp och greps av polisen.

– Det var ganska odramatiskt. Han gav upp och slängde ifrån sig grejerna, säger Ulf Karlsson.

Han säger att 23-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

Vid 18-tiden hade polisens bombtekniker fraktat bort paketet som 23-åringen lämnade efter sig för att undersöka det på annan plats.

– Det är en plastpåse med folie av något slag. Det ser inte så speciellt ut men vi måste agera som att det är skarpt, sade Ulf Karlsson.

"Attans, nu tar han av sig något"

Dramat följdes noga av människorna i området.

Anställda på Försäkringskassan fick inte lämna byggnaden de befann sig i. Samma sak med andra arbetare i området och elever på en skola. Samtidigt ombads alla att ha ytterkläderna på sig, vara redo och att hålla sig borta från fönstren.

Lina Olausson, 26, är frisörelev och jobbar alldels i närheten av platsen där 23-åringen stod.

– Det är lite nervöst här, vi får inte gå ut för polisen har spärrat av hela området sedan ungefär en halvtimme. Nu säger polisen att vi ska backa undan från fönsterna, sade hon under dramat.

– Jag ser att den här mannen pratar i telefonen hela tiden medan poliserna, från fyra bilar och en bombbil, försöker få kontakt med honom. Han är runt 30, har en påse i handen och pratar i telefonen hela tiden. Attans, nu tar han av sig något. Verkar vara en luva.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter