Här får han rött kort av Lyxfällan

NYHETER

Barnens sparpengar gick till de dyra fotbollsprylarna

1 av 2

Hjärtat klappar för Elfsborg i samma takt som familjens räkningar växer på hög.

När ”Lyxfällan” kommer på besök tvingas Johan Nordstrand, 34, sälja sina älskade supporterprylar – barn­ens sparkonton var redan vittjade.

Som medlem i Elfsborgs supporterklubb Guliganerna köpte Johan Nordstrand en stor mängd samlarsaker med koppling till fotbollslaget. Samtidigt fick han och sambon Kristina Svensson, 30, allt svårare att betala räkningarna och försörja de fem barnen.

När paret köpte sitt hus i Tranemo var Johan varslad och hade ingen inkomst. För att betala sina skulder tömde de barnens sparkonton.

Köpte bok för 5 000

Något som fick programledaren i TV3:s ”Lyxfällan”, Magnus Hedberg, att reagera.

– Det är riktigt lågt att skrida över den gränsen. Då borde man reagera och ta tag i problemet, säger han.

När ”Lyxfällan” kommer för att hjälpa familjen är den obetalda räkningshögen på 40 000 kronor och fortsatt växande. Det hindrade inte Johan från att köpa en bok om Elfsborg för 5 000 kronor på avbetalning.

– Jag tänkte inte. Man vill sponsra sitt lag som man älskar in i hjärtat, säger han.

I kvällens ”Lyxfällan” i TV3 får paret hjälp att ta tag i sina problem. Johan tvingas sälja sin Elfsborgstavla, ett minne från SM-guldet 2006, som kostade 7 000 kronor. Samlarboken skickas tillbaka till förlaget.

Kollar på tv i stället

I dag är läget annorlunda. Skulderna till Kronofogden är nästan betalda. Besöken på Elfsborgs hemmamatcher har också blivit mer sällsynta.

– Jag kollar på matcherna på tv. Jag försöker att inte gå på matcherna eftersom det blir en bensinkostnad och inträde. Det får bli längre fram när vi får en buffert, säger han.

Lyxfällan sänds i kväll klockan 20.00.