Nyheter

Berättade att hon var gravid – fick sparken

Av: 

Victor Friberg

UPPSAGD. Charlotte Sundström, 24, berättade för sin arbetsgivare att hon var gravid och inte skulle orka jobba övertid. Då fick hon sparken.
UPPSAGD. Charlotte Sundström, 24, berättade för sin arbetsgivare att hon var gravid och inte skulle orka jobba övertid. Då fick hon sparken.

NYHETER

Charlotte Sundström, 24, förklarade att hon inte orkade jobba mer övertid eftersom hon var gravid.

Dagen efter fick hon sparken.

– Så här får det inte gå till, säger hon.

I våras stormtrivdes Charlotte Sundström, 24, med jobbet på ett stort företag i Enköping, där hon var inhyrd från ett bemanningsföretag.

Men när sommaren närmade sig ökade arbetsbelastningen och på två veckor tvingades hon jobba över mer än 15 timmar, berättar hon.

Charlotte, som då var gravid i 23 veckan, kände att kroppen inte orkade och kontaktade företagets platschef.

”Var nästan otrevligt”

Men i stället för att fråga henne vad som var fel, undrade chefen enligt Charlotte bara kort vad hon hette och om någon annan visste att hon var gravid.

– Han var nästan otrevlig. Alla andra visste om det, och jag trodde inte att jag behövde säga till högsta chefen direkt, säger hon.

Dagen efter ringde bemanningsföretaget och kallade in Charlotte på ett möte, berättar hon.

– De sa att jag inte fick vara kvar eftersom företaget inte hade något behov av mig. Men innan jag pratade med platschefen hade de inte sagt ett knyst om att det inte skulle finnas ett behov.

Har anmält felet

Sedan början av juni är Charlotte arbetslös eftersom även bemanningsföretaget sagt upp henne. Nu har hon anmält fallet till diskrimineringsombudsmannen.

– Jag hoppas att DO kommer fram till att jag har rätt och att det gör att andra i samma situation vågar anmäla. Så här får det inte gå till, säger Charlotte Sundström.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert: