Följ läget under dagen – län för län

Tystberga En man i en personbil väjer för ett rådjur på E4:an vid trafikplats Tystberga.
Tystberga En man i en personbil väjer för ett rådjur på E4:an vid trafikplats Tystberga.

Midsommar är en högtid för fest och firande av sommarens ankomst – som tyvärr också kan leda till ökad risk för stök och olyckor.

Aftonbladet hjälper dig hålla koll på läget i ditt län.

Tipsa oss om händelser: Mejla 71000@aftonbladet.se, SMS:a 71000, MMS:a 71000 eller klicka här.

En motorcyklist hamnade i en ordentlig olycka i Skogås söder om Stockholm på midsommaraftons förmiddag.
En motorcyklist hamnade i en ordentlig olycka i Skogås söder om Stockholm på midsommaraftons förmiddag.

Listan uppdateras fortlöpande

Blekinge

Ännu inget att rapportera

Dalarna

Ännu inget att rapportera

Gotland

Ännu inget att rapportera

Gävleborg

7.00, Högbo, misstänkt mord: En död man har hittats i en villa i Högbo utanför Sandviken. En kvinna är gripen av polisen, misstänkt för mord.

– Vi vill inte gå ut med någon information i nuläget eftersom anhöriga inte är underrättade, säger Johan Fredriksson, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Omständigheterna kring dödsfallet är ännu oklara och polisen är mycket förtegen kring händelsen.

Halland

Ännu inget att rapportera

Jämtland

Ännu inget att rapportera

Jönköping

15.15, Aneby, trafikolycka: En ung flicka blev påkörd av en bil på vägen mellan Aneby och Askeryd. Enligt vittnesuppgifter hade flickan hörlurar på sig och uppmärksammade inte bilen som kom på vägen. Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen Enligt vittnen på plats blev flickan skadad i ett ben men var klar och vaken när ambulansen körde iväg med henne.

Kalmar

Borgholm, fallolycka: En ung man, född 1989, kan enligt Kalmarpolisen ha skadats i en fallolycka på Strand Hotell i Borgholm på Öland under natten till fredagen. Mannen föll cirka tre meter när han skulle klättra mellan två balkonger på hotellet. Han landade på balkongen nedanför och vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

– Det var en ren olyckshändelse och det finns inga misstankar om brott, säger vakthavande befäl Alf Jacobsson till TT.

Kronoberg

Ännu inget att rapportera

Norrbotten

15.05, Boden, trafikolycka: På länsväg 356 kör en personbil av vägen, i höjd med korsningen mot Sörbyn. Föraren, en ung kvinna, förs till Sunderby sjukhus för kontroll.

Skåne

Malmö/Köpenhamn, trafikolycka: Motorvägstrafiken över Öresundsbron var avstängd ett par timmar natten till fredagen på grund av en bilkrock på den danska sidan. Bron kunde åter öppnas tidigt på morgonen, sade Köpenhamnspolisen.

En av bilarna körde in i den andra och blockerade ena vägbanan.

Polisen stängde också den andra vägbanan så att ambulanser och räddningsfordon kunde ta sig fram. Ingen skadades allvarligt enligt polisen, men tre personer kördes till Rigshospitalets traumacenter i Köpenhamn efter att ha klagat på nacksmärtor.

Brandmän måste klippa upp en personbil för att befria de tre som satt i den.

10.20, Staffanstorp, grov misshandel: En man körde med bil rakt in i ett hus utanför Staffanstorp.

Polisen tror att händelsen föregåtts av någon form av relationsbråk. Mannen som körde bilen plåstrades om av en ambulans som kallades dit men skadades inte allvarligt och kunde därefter gripas av polisen.

Räddningstjänsten kallades också till platsen eftersom det kunde finnas rasrisk efter påkörningen. Ingen i huset skadades.

10.33, Malmö, vapenbrott: En väktare blir uppmärksammad av ett vittne om att en pistolbeväpnad man befinner sig på Södervärn. Väktaren håller mannen under uppsyn tills polis anländer till platsen. Vid kontroll av den 48-årige mannen visar det sig att han har en ”igenpluggad” pistol i fickan Han grips, misstänkt för brott mot vapenlagen.

– Mannen är känd av oss sedan tidigare, säger Calle Persson, informatör vid polisen i Skåne.

12.05, Malmö, smitning från trafikolycka: En smitningsolycka inträffar vid Midhem där en personbil kolliderar med två andra och sedan kör från platsen längs Lundavägen. Inga personer uppges inledningsvis vara skadade. Den smitande bilen hittas lite senare en bit från platsen av en polispatrull. Föraren omhändertas för provtagning, misstänkt för drograttfylleri.

15.35, Burlöv, trafikolycka: En personbil blir påkörd bakifrån av annan personbil på E 22, strax norr om trafikplats Kronetorp, i höjd med Åkarp i södergående färdriktning.

Polis, ambulans och räddningstjänst tillkallas. Sex personer uppges vara inblandade i krocken.

– Skadeläget är i nuläget oklart, säger Mia Sandgren, informatör vid polisen i Skåne.

20.38, Arlöv, skottlossning: Polisen får in larm om en skottlossning i Arlöv. Patruller skickas till platsen för att kontrollera vad som hänt.

Stockholm

11.40, Huddinge, MC-olycka: Singelolycka vid trafikplats Skogås på Nynäsvägen. En MC kör omkull vid ett vägarbete på riksväg 73. Ambulans och polis är på platsen. Just nu är det totalstopp i båda riktningarna på vägen. Motorcykeln ligger i norrgående riktning och personen i södergående.

– En helikopter är nu på plats för att hämta motorcyklisten, säger Ulla Britt Öhman, stationsbefäl vid polisen i Handen.

Helikoptern transporterade mannen till Karolinska. Enligt uppgifter från polisen var han vid medvetande hela vägen.

17.30, Alby, skottlossning: En man född 1986 har skjutits i benet i ett skogsområde utanför Alby i Botkyrka.

Mannen är förd till sjukhus, dock inte med livshotande skador.

Han har inte velat prata med polisen om vad som hänt.

20.29, Sollenkroka, båtolycka: En båt kör in i en bergvägg utanför Sollenkroka i Stockholms skärgård. Fem personer, flera av dem i 20-årsåldern, skadas i olyckan. En av dem allvarligt.

Södermanland

9.51, Katrineholm, grov misshandel: En grov misshandel har skett i en lägenhet i centrala Katrineholm. En person är knivskuren i armen och förd till Kullbergska sjukhuset i Katrineholm.

– En polisinsats pågår just nu för att gripa den misstänkta gärningsmannen som tros vara kvar inne i lägenheten, säger Martin Müller vid polisen i Södermanlands län.

10.29, Tystberga, trafikolycka: En man i en personbil väjer för ett rådjur på E4:an vid trafikplats Tystberga. Bilen får sladd och voltar av vägen. Mannen hade änglavakt och klarade sig med lättare skador. Han fick åka med till Nyköpings lasarett för en rutinkontroll.

Uppsala

Strömsberg, rån: I Strömsberg norr om Tierp rånades en man under natten till midsommarafton av tre maskerade män. De trängde sig in i hans bostad och tvingade honom att öppna ett kassaskåp. Därefter band de mannen med silvertejp och tog hans mobiltelefon.

– Männen fick med sig en mindre summa pengar, säger vakthavande befäl vid Uppsalapolisen Nina Dahlström.

När gärningsmännen försvunnit kunde mannen ropa på hjälp från en släkting som befann sig i huset.

Ingen är ännu gripen för rånet.

17.14, Östhammar, trafikolycka: En personbil och en motorcykel krockade på länsväg 1100 utanför Öregrund. Den 26-årige mc-föraren fick lindriga skador och fick föras till sjukhus. Den 67-åriga kvinnliga bilföraren klarade sig utan skador.

Värmland

Kil, trafikolycka: En 27-årig kvinna skadades allvarligt när hon med sin mc krockade med en älg i värmländska Kils kommun. Hon var tidvis kontaktbar men förlorade medvetandet och fick natten till midsommarafton vård på Centralsjukhuset i Karlstad, skriver TT.

Olyckan inträffade på E 45 nära Fagerås i värmländska Kils kommun, i nordlig riktning.

Enligt vittnen var hastigheten vid kollisionen inte särskilt hög och kvinnan höll balansen i cirka 45 meter efter krocken innan mc:n slog i vägbanan.

På Centralsjukhuset i Karlstad hälsade man på midsommaraftonens morgon att man inte hade några nya uppgifter om kvinnans tillstånd.

Västerbotten

Ännu inget att rapportera

Västernorrland

Ännu inget att rapportera

Västra Götalands län

15.45, Kinna, försök till mord: Polisen larmas till Kinna där en man i 45-årsåldern blivit stucken med kniv. En ambulanshelikopter kallas till platsen och transporterar mannen, som är allvarligt skadad, till Sahlgrenska sjukhuset.

– Patrullen hittade mannen vid en bil. Han har blivit stucken med kniv, säger Frank Karlsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Området är avspärrat och polisen är på plats för att säkra spår. Ingen misstänkt gärningsman är gripen.

– Vi arbetar för fullt just nu med att inhämta information. Området är avspärrat tills vidare, säger Fredrik Zetterlund, inre befäl vid polisen i Borås.

Västmanland

Ännu inget att rapportera

Örebro

Ännu inget att rapportera

Östergötland

Ännu inget att rapportera

Publisert: