Man ska ha planerat terrorattack mot Lutande tornet i Pisa

Foto: Lutande tornet i Pisa uppges ha varit målet för en man som gripts för att ha planerat en terrorattack, rapporterar AFP.
NYHETER

En man har gripits i Italien misstänkt för att ha planerat en terrorattack mot Lutande tornet i Pisa, enligt AFP.

Den tunisiske mannen uppges sympatisera med terrorsekten IS och har på sociala medier hyllat andra jihadistattacker i Europa.

Bilel Chiahoui, 26, greps i torsdags av italiensk polis efter att ha lagt ut hyllningar till de som genomfört terrordåd på olika platser Europa, skriver nyhetsbyrån AFP med hänvisning till lokala medier.

Mannen ska utvisas

Han uppger att han själv planerade en terrorattack mot ett av Italiens mest berömda turistmål, Lutande tornet i Pisa.

Redan under fredagen undertecknades mannens utvisningsbeslut av en domare i landet. Där skriver domstolen att ”bevis finns för att tunisiern sympatiserade med jihadistisk extremism och IS”.

Polisens uttalande har inte gett några övriga detaljer kring den misstänkt planerade attacken förutom att den skulle ske mot den berömda byggnaden. Det Lutande tornet i Pisa började byggas år 1173 och står med på UNESCO:s världsarvslista.

Oro för ”ensamvargar”

Oron för att attacker av ”ensamvargar” ska slå till i terrordåd i Italien har ökat alltsedan grannarna Frankrike och Belgien drabbats. En rad personer har utvisats från Italien de senaste veckorna på direkt order från inrikesminister Angelino Alfano, skriver nyhetsbyrån AFP.