Brand rasar i nya lyxtornet i Dubai

1 av 5
NYHETER

En stor brand rasar just nu i ett miljardbygge i centrala Dubai.

Elden har spridit sig från toppen av tornet och ner till marken och har rasat i över sex timmar.

– Det är extremt varmt, säger Anton, 20 år, som jobbar som säljare i Dubai.

Brandmän från flera stationer kämpar mot branden i bygget av SKAI:s nya 60-våningstorn med lyxbostäder och hotellrum i Jumeirah Village Circle, något som spås bli ett populärt turistmål i framtiden.

Branden har rasat i över sju timmar och stor, svart rök syns kring tornet.

– Det brann uppifrån och ner och blev våldsamt när elden nådde botten, säger Anton, som jobbar som säljare i Dubai. Elden rasar nu bara några hundra meter från hans lägenhet.

– Just nu har sirenerna tystat, människorna evakuerats och branden har lugnat ner sig. Men man ser fortfarande tjock rök och brandkåren kämpar fortfarande för att branden inte ska sprida sig till andra byggnader som den sitter ihop med.

Varmt väder

Anton säger att han också hört det pratas om brinnande bråte som fattat eld och spridits till palmer och andra mindre föremål runt omkring.

Han berättar också att det är väldigt varmt i staden, 45 grader.

Hur är det för dig som jobbar i Dubai, blir du orolig av hettan?

–  Visst är det en större risk till brand i detta klimat, men det är inget man tänker på när man sitter på kontoret eller är hemma. De har en effektiv brandkår och är medvetna om detta.

Anton heter egentligen något annat, men då staten i Förena Arabemiraten inte vill att invånare ska kommunicera ut "negativa bilder” till omvärlden, vill han vara anonym.

Dyrt byggprojekt

Byggprojektet, över tre miljarder kronor dyrt, ska resultera i ett torn fullt med lyxbostäder. Tornet ska bland annat innehålla 271 pooler och närmare 50 000 kvadratmeter vegetation.

Ingen uppges ännu ha skadats i samband med branden, vars orsak fortfarande är okänd.

Förenade Arabemiraten har senaste halvåret drabbats av flera bränder, varav fem stycken bränder i skyskrapor i Dubai.