Brutal våldtäkt skakar Indien – polisen körde bara förbi

1 av 3
NYHETER

Flera män våldtog en kvinna och hennes tonåriga dotter längs en vältrafikerad motorväg i Indien.

Polisen ska dessutom ha kört förbi platsen – utan att göra någonting. Händelsen skakar nu hela landet.

En kvinna i 35-årsåldern och hennes 14-åriga dotter drogs på fredagskvällen ut ur bilen på en vältrafikerad motorväg i närheten av staden Bulandshahr i Indien.

Dessutom drogs tre manliga släktingar ut på samma fält av en grupp okända män som hotade dem med ett järnrör, enligt den lokala polismannen Daljeet Choudhary.

Ute på fältet bands männen samtidigt som kvinnorna, mamman och dottern, våldtogs brutalt, rapporterar BBC.

Polis körde förbi – agerade inte

I samband med händelsen har offren försökt få hjälp genom att ringa polisens officiella hjälpnummer – men utan resultat.

Flera av offren vittnar om hur linjen ständigt varit upptagen och när de äntligen kom fram till polisen svarade de med att ”ställa flera frågor istället för att rädda familjen”.

Enligt familjen ska dessutom en polisbil kört förbi fältet, där händelsen inträffade, men utan att stanna, rapporterar tv-kanalen.

Flicka död efter våldtäkt

Flera poliser har stängts av sedan händelsen och en stor grupp poliser har satts in för att hitta gärningsmännen. Hittills har tre män häktats och ytterligare tre män gripits, men enligt polisen kan fler vara misstänkta.

Under dagen har ytterligare ett våldtäktsfall i Indien uppmärksammats. En 16-årig flicka våldtogs i sitt hem i New Dehli efter att två gärningsmän brutit sig in i hennes hus och efter våldtäkten tände männen eld på huset. Flickan, som blivit förföljd i månader, hittades bränd av sin mamma, skriver Indialivetoday.

Händelserna skakar nu Indien och en het debatt om våld mot kvinnor och om sexuella övergrepp har återigen blossat upp i landet. Detta trots de hårdare lagarna som införts efter december 2012 då en ung kvinna dog efter en gruppvåldtäkt på en buss.

ARTIKELN HANDLAR OM

Indien

BBC