Theresa nästan dödad av lastbil – ”Föraren höll på med sin mobil”

NYHETER

”Benen vek sig på mig efteråt”

Theresa Lindahl var centimeter från att klämmas mellan ett lastbilssläp och ett vägräcke på en 120-sträcka utanför Åstorp. I efterhand uppdagades det att chauffören satt och höll på med sin mobil under körning, skriver Expressen.

– Jag blir så förbannad, säger Theresa till Aftonbladet.

Det var i tisdags som Theresa Lindahl var på väg till Åstorp i Skåne som hon skulle köra förbi en lastbil. Strax innan omkörningen noterar hon att lastbilen kränger till åt höger. På väg in i omkörningen ser hon plötsligt släpet komma farandes mot henne.

– Jag ställde mig på bromsen, bilen hamnade på tvären med nosen åt samma håll som släpet. Det kändes som att det bara var några millimeter från att krocka men det var väl några centimeter i alla fall, säger Theresa.

”Blir så förbannad”

Theresa fann sig snabbt och insåg att lastbilschauffören kanske var berusad eller väldigt trött. Så hon åkte ikapp lastbilen för att se att allt stod rätt till men när hon kom upp jämsides med förarhytten såg hon att chauffören satt och höll på med sin mobil.

– Jag blir så förbannad, det är inte första gången jag ser det. Och det är inte bara lastbilschaufförer utan jag har sett personbilar där det sker också. På en 120-väg har man inte många sekunder på sig att reagera.

”Benen vek sig när jag klev ur”

Theresa hade en bit kvar till Åstorp men när hon väl kom fram och klev ur bilen insåg hon hur nära ögat det hade varit.

– Jag blev alldeles skakis, benen vek sig och jag kräktes när jag klev ur bilen. Jag hade mer tur än skicklighet att det gick bra, säger Theresa.

Theresa skrev om händelsen på sin Facebook och har fått höra många liknande upplevelser från andra i kommentarerna.

– Det är många som varit med om samma sak. En kvinna som hörde av sig vågar inte ens köra om lastbilar längre. Så ska det ju inte vara.