Kritiserad kyrkopolitiker avgår

Foto: Bruno Edgarsson är ordförande i Växjö stifts högsta beslutande organ och centerpartist. I en intervju med Smålänningen diskuterar han en motion till stiftfullmäktige som handlar om att Svenska kyrkan inte ska fortsätta delta i Pride.
NYHETER

Kyrkopolitikern Bruno Edgarsson (C) sade i en intervju med tidningen Smålänningen att han inte anser att kyrkan ska delta i Pride-evenemang. Kritiken lät inte vänta på sig och nu avgår Edgarsson som fullmäktigeordförande i Svenska kyrkans Växjöstift, rapporterar lokala medier.

– Jag är definitivt motståndare till Pride. Jag tycker att det ska vara man och kvinna och jag kan inte förlika mig med hbtq, sade Edgarsson i intervjun.

Valde att lämna

Centerpartiets stiftsfullmäktigegrupp hade ett möte under tisdagskvällen. Då hade Edgarsson redan lämnat in sin avsägelse, enligt Smålandsposten.

– Vi är överens med Bruno Edgarsson om att han avsäger sig uppdraget. Situationen blev ohållbar efter förra veckans uttalande och det förstår Bruno, han har ju varit med så länge, säger Stig-Göran Fransson, gruppledare för Centerpartiet i stiftsfullmäktige, till Smålandsposten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hbtq