Fem åtalas för brutalt rån och mordförsök

NYHETER

Personalen blev attackerad med kofot och baseballträ på Max i Falkenberg.

Kvinnorna blev så svårt slagna att en av dem bröt benen och fick en tand utslagen.

Nu åtalas fem personer för det brutala rånet – och för mordförsök.

Beväpnade med kofot och baseballträ tog sig rånarna in på Max i Falkenberg precis efter stängning. Där hotade de personalen och gick till attack mot två kvinnor som jobbade på hamburgarrestaurangen, och misshandlade dem brutalt.

En av kvinnorna bröt båda armarna och fick en tand utslagen i attacken.

– Hon upplevde det som att han aldrig skulle sluta slå och trodde hon skulle avlida, sa Thomas Fuxborg vid polisen då.

Efter att gärningsmännen lyckats roffa åt sig nästan 50 000 kronor tog de sig därifrån enligt den planerade flyktvägen och försvann.

Slogs med kofot

Nu åtalas fem personer, två 22-åriga män, två 21-åriga kvinnor och en 16-årig pojke, misstänkta för rånet som skedde i början av november. En av dem åtalas också för försök till mord.

Två av gärningsmännen hade tidigare jobbat på snabbmatsstället och hade därför information om hur kassorna fungerade, om möjliga flyktvägar och kunde dessutom öppna dörrar som inte ska vara öppna, står det i åtalet.

– Min klient medger ansvar för normalgraden, men det är det enda jag kan säga, säger Magnus Clausson, en av 22-åringarnas advokat om åtalet.

En av de tidigare anställda var maskerad och bar kofoten. När han blev upptäckt under rånet slog han kvinnan ur personalen i ansikte, i huvudet och på överkroppen. Enligt tidigare uppgifter ”trodde hon att hon skulle dö”.

”Inget oväntat”

I bevisningen mot gärningsmännen finns vittnesförhör, teknisk undersökning och avlyssnade telefonsamtal mellan rånarna.

– Vi ska precis sätta oss och gå igenom åtalet. Det var inget oväntat men vi får se vad som händer i förhandlingen, säger Clausson.

Tingsrättsförhandlingen kommer att inledas den 21 mars 2016 och beräknas pågå i fem dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Falkenberg

Brott