Kvinna drogade och rånade flera män

NYHETER

Fick kontakt med äldre män via dejtingsajt

En 29-årig kvinna från Helsingborg uppgav sig sälja sexuella tjänster och stämde träff med äldre män via en dejtingsajt.

Men i stället drogade hon och rånade dem i deras hem.

Nu döms kvinnan av Helsingborgs tingsrätt till åtta års fängelse för bland annat sex grova rån.

Polisen kom kvinnan på spåren efter att flera män anmält att de blivit drogade och bestulna i sina hem mellan september och oktober i fjol.

Samtliga män ska ha blivit bjudna på en drink som kvinnan blandade och som flera av dem tyckte smakade bittert och såg konstig ut i glaset. Efter att männen druckit ska inte ha minns något och vaknat upp dagen efter med huvudvärk och en konstig känsla i kroppen. Även flera av deras ägodelar saknades.

Den 29-åriga kvinnan har i huvudsak riktat in sig på äldre män och ska haft kontakt med totalt 165 män på dejtingssidan.

Flera av dem ska hon även ha haft sex med mot betalning.

Tömde kassaskåpet

Bland annat ska kvinnan ha träffat två män i Värnamo enligt Värnamo Nyheter. Ena mannen besökte kvinnan två gånger. Den första gången åt de middag ihop hemma i mannens bostad och den andra gången ska de ha druckit drinkar tillsammans, varpå mannen dagen efter vaknade upp endast iförd kalsonger och insåg att kvinnan var borta. Innan hon gått ska hon ha letat igenom mannens lådor och även kassaskåpet var tömt. Kvinnan fick med sig både pengar, silverföremål och den avlidna hustruns smycken till ett värde av 20 000 kronor.

Den andra mannen ska ha druckit vin med kvinnan. Under kvällen blev han allt tröttare och gick tillslut och la sig. När han vaknade var kvinna borta, liksom en stor summa kontanter och hans betalkort.

Var i behov av pengar

Kvinnan uppger i förhör att hon skapat sitt konto på dejtingsajten i syfte att få kontakt med män som hon kunde erbjuda sexuella tjänster mot betalning. Detta då hon var i behov av pengar. För att orka med ska hon ha tagit narkotiska preparat, och förklarar därför att en av Värnamo-männen kan ha råkat ta hennes glas i stället. Den andre ska ha varit vaken när hon åkte. Kvinnan säger att hon inte har stulit något i båda fallen. Vid provtagning visade det sig dock att flera av männen hade rester av ett starkt sömnmedel i blodet och genom avlyssning och spaning kunde kvinnan senare gripas.

Skadestånd på 560 000

Kvinnan dömdes till till åtta års fängelse för grovt rån och bedrägeri. Hon ska även betala skadestånd på 560 000 kronor till de drabbade männen, banker och försäkringsbolag. Kvinnan har sedan tidigare en fängelsedom för bedrägeri enligt VN och tingsrätten bedömer att kvinnan utsatt männen för livsfara.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott