Minst tolv bilar förstörda i bränder under natten

avNiklas Svahn

Publicerad:
Uppdaterad:

Västerås, Malmö, Stockholm och Eslöv. I alla fyra städerna har bilar brunnit under natten.

Totalt har minst tolv fordon förstörts.

– Det var fullt utvecklad brand när vi kom fram, säger Jonas Fröjmark, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Räddningstjänsten i Malmö har under natten återigen fått rycka ut på bilbränder och en bilsprängning. Två bilar har börjat brinna på Södra Grängesbergsgatan. Larmet kom in klockan 00.06. Sedan har någon detonerat en bil på Fagerstagatan vid 00.24.

Även i Eslöv har en bil börjat brinna vid 02.30.

– Sannolikt är de anlagda, det är parkerade bilar, säger Morgan Eriksson, vakthavande befäl vid polisen i Malmö.

”Fullt utvecklad brand”

I Östberga i Stockholm har tre bilar förstörts i en brand. Först fick räddningstjänsten larm om att det rörde sig om två bilar, men en tredje bil har stått för nära och antänts den med.

– Det var fullt utvecklad brand när vi kom fram. Vi fick det 02.31, säger Jonas Fröjmark, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Vet ni hur branden startat?

– Nej, jag har ingen uppgift om det, säger Fröjmark.

Även i Husby i Stockholm har det brunnit bilar. Två har blivit totalförstörda och två två har skadats av värmeutvecklingen.

Ingen misstänkt kvar

Klockan 02.56 brann det på Viksängsgatan i Västerås.

”En bil var helt övertänd när blåljuspersonal anlände och en bil som stod intill blev skadad”, skriver polisen på sin webbplats.

Ägaren själv larmade räddningstjänsten. Polisen, som nu upprättat en anmälan om skadegörelse, åkte också dit men då fanns ingen misstänkt kvar på platsen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö