Överöstes av tröjor – efter mammans efterlysning

NYHETER

Cami Skouson, 10, som har autism har sedan flera år använt en särskild tröja. När mamman, från Utah i USA, inte kunde få tag på en likadan vände hon sig till allmänheten för hjälp.

– Än så länge har vi fått hem tolv tröjor, säger mamman till CNN.

Sedan fyra-fem år tillbaka har 10-åriga Cami Skouson, som har autism, endast velat ha på sig en mörkrosa tröja med blommor på. Tröjan, som är från butiken Target, togs bort ur sortimentet för några år sedan men mamman Deborah Grimshaw Skouson har inte haft några problem att få tag på den på säljsidor på internet – förrän nu. I ett Facebookinlägg skriver hon att tröjan som Cami har nu börjar bli utsliten och att hon behöver hjälp att hitta en ny.

Vi behöver en ny ”rosa-blommig tröja” så kan ni snälla dela vidare ditt inlägg eller bara detta foto? Vi kommer att betala för tröjan och fraktkostnaderna om nu någon som har en vill skicka den. Det måste vara exakt den här tröjan. Vi har provat liknande tröjor men de fungerar inte för Cami! Tack så mycket (alla storlekar går bra)”.

”Det är underbart”

Inlägget har delats över 5000 gånger och hennes förfrågan har gett resultat. Flera har hört av sig från hela världen.

– Än så länge har vi fått hem tolv tröjor och vi har förmodligen 140 fler på väg, säger Deborah till CNN och fortsätter:

– Det är underbart att se hur snälla människor är.

Hon har till och med fått samtal från Target. De har nu sett till att göra göra tröjan i olika storlekar så att Cami även kan bära den i vuxen ålder. 

– De sa att de inte vill att vi ska söka igenom hela internet för att få tag på något som vår dotter älskar så mycket. Och, naturligtvis, började jag gråta.

Så nu är Cami en glad liten flicka tack vare alla människor och den rosa tröjan.

– Vi bor alla på samma jord och måste hjälpas åt, säger Deborah till CNN.