Juncker till Ukip: Varför är ni här?

1 av 3
NYHETER

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker tappade tålamodet med några av de brittiska ledamöterna i Europaparlamentet, som samlats för att diskutera brexit.

– Varför är ni här? utropade Juncker.

I skuggan av dagens EU-toppmöte pågår en sittning i Europaparlamentet, där det brittiska EU-utträdet står i fokus. Kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker brukar inte dra ner applåder från EU-motståndarna i det brittiska partiet Ukip, men hans tal i dag utgjorde ett undantag.

– Vi måste respektera den brittiska demokratin och det sätt på vilket landet har uttryckt sin ståndpunkt, sade Juncker, något som fick Ukip-ledamöterna att jubla.

– Det är sista gången ni applåderar här. I någon mån är jag förvånad över att ni överhuvudtaget är här. Ni slåss för ett utträde. Det brittiska folket har röstat för ett utträde. Varför är ni här? fortsatte Juncker.

Inför mötet sade Ukips partiledare Nigel Farage – en av de mest högröstade företrädarna för brexitkampanjen – att Storbritannien ska fortsätta att vara "goda vänner, goda grannar, goda handelspartners".

– Vi vann kriget. Nu måste vi vinna freden, sade Farage innan han gick in i plenisalen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM