Adidas återkallar barnbaddräkter

avTT

NYHETER

Sportklädestillverkaren Adidas återkallar badkläder för barn, av både pojk- och flickmodell. Det rör sig om kläder med namnet Infinitex, försedda med Adidas speciella kännemärke – de tre parallella strecken.

Det har nämligen visat sig, skriver Adidas i ett pressmeddelande, att just de tre strecken kan utgöra en fara.

De kan lossna vid kontakt med vatten, och det kan göra att barnet fastnar i olika föremål. Adidas skriver att undersökningar från utomstående part också har visat att de lösa strecken på baddräkterna kan göra att barn fastnar i varandra. Inga personskador har dock rapporterats hittills.

– Som en säkerhetsåtgärd återkallar vi alla badkläder återkallar vi alla badkläder produkter från det berörda produktsortimentet som riktar sig till barn upp till 14 år. Våra kunder säkerhet är högsta prioritet. Vi fortsätter att engagera oss i kvaliten och ber om ursäkt för eventuella besvär som den här säkerhetsåtgärden orsakar, säger Harald Habermann, ansvarig för produktutveckling på Adidas advanced creations.

Nu uppmanar Adidas alla som köpt baddräkterna att lämna tillbaka dem, antingen till vilken Adidasaffär som helst, eller till inköpsstället. Företaget lovar att alla ska få pengarna tillbaka och att inget kvitto behövs.

Foto: Matthias Schrader
Baddräkterna har de tre strecken på, men strecken har dock visat sig lossna i vatten.
ARTIKELN HANDLAR OM

Adidas