Årsta

Kvinna våldtogs på väg till jobbet – misstänkt man häktad

Av: 

Adam Westin

August Håkansson

NYHETER

En man har häktats misstänkt för att ha våldtagit och rånat en kvinna i Årsta den 25 september.

Efter att Aftonbladet och Efterlyst gått ut med övervakningsbilder valde mannen att självmant överlämna sig till polisen.

– Han är häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, säger Sophia Lennermark, utredare vid grova brottsroteln på polisen.

Tisdagen den 25 september vid 7-tiden på morgonen lämnade en 36-årig kvinna sin bostad för att gå till jobbet.

I korsningen Östbergavägen/Tussmötevägen i Östberga gick hon in på en cykelbana som går längs med Östbergavägen och Årstafältet, i södra Stockholm.

Tog fram pistol

Där mötte hon en ung man.

– De passerade varandra, men sedan fick hon en obehagskänsla och vände sig om. Då var han på väg efter henne, säger Sophia Lennermark vid polisen i region Stockholm Syd.

Mannen tog fram en pistol och tvingade in kvinnan i en skogsdunge. Där våldtog han henne och rånade henne på hennes mobiltelefon och bankkort.

– Det är ett hänsynslöst beteende. Han hade inget konsekvenstänk och tog väldigt stora risker att bli upptäckt, säger Sophia Lennermark vid polisen.

”Valde att gå till polisstationen”

Cirka 15 minuter efter våldtäkten fångades en ung man på övervakningsfilm i anslutning till en bankomat, när han tog ut stora summor kontanter från kvinnans konto. Polisen har gått ut med övervakningsfilmen i Aftonbladet/Efterlyst, vilket har resulterat i en mängd tips till polisen, enligt Sophia Lennermark.

I fredags greps mannen och i går häktades han. Han kom självmant in till polisstationen.

– Vi fick tips på vem den här personen var. Sen kan jag inte kommentera hur vi gick tillväga, men han valde till sist att gå in till en polisstation och överlämna sig till oss, säger Sophia Lennermark, utredare vid grova brott, polisen Stockholm syd.

Misstänkt för våldtäkt, rån och bedrägeri

Mannen är häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, rån och bedrägeri. Åklagare hade yrkat på grov våldtäkt samt grovt rån.

– Vi arbetar vidare med att undersöka olika uppgifter som kommit in, säger Sophia Lennermark.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lys upp höstmörkret – just nu 25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns!

Åhléns

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Årsta

LÄS VIDARE

Kvinna överfallen och våldtagen vid Årstafältet

ÄMNEN I ARTIKELN

Årsta

Östberga

Årstafältet

Stockholm

Sexualbrott

Efterlyst (tv-program)

AB Voice