Reste i väska – i onödan

Foto: Paret hade kommit med tåg från Vitryssland till Polen när tulltjänstemännen i Terespol fattade misstankar mot en ovanligt stor resväska som en man i 60-årsåldern hade med sig.
NYHETER

Fransmannen smugglade in sin ryska fru till Europa i en resväska.

Då fastnade paret i tullen – och fick reda på att kvinnan hade kunnat slippa resa nedpackad.

Paret hade kommit med tåg från Vitryssland till Polen när tulltjänstemännen i Terespol fattade misstankar mot en ovanligt stor resväska som en man i 60-årsåldern hade med sig.

Efter en närmare kontroll uppenbarade sig en kvinna i väskan:

– Till deras förvåning dök en kvinna i 30-årsåldern upp. Det var väskans ägares ryska fru, säger Dariusz Sienicki, talesman för den polska gränspolisen, till AFP.

"Mådde bra"

Trots den trängda situationen ska kvinnan ha mått bra.

– Hon var vid liv, mådde bra och behövde ingen sjukvård, säger Dariusz Sienicki.

Enligt AFP hade paret rest från Moskva mot den franska kuststaden Nice. Daily Mail uppger att paret nyss hade gift sig och skriver att mannen är en av tusentals västerlänningar som besöker Ryssland varje år för att hitta kärleken.

Vände tillbaka

Men att försöka gömma sig för gränspolisen var antagligen alldeles överflödigt. Icke-EU-medborgare som är gifta med EU-medborgare kan resa fritt in i EU om deras familjeband kan bevisas, uppger AFP.

– Hade hon suttit bredvid sin make hade hon tagit sig in i landet utan några problem, säger Dariusz Sienicki.

Nu slutade resan i stället med förhör och hot om ett treårigt fängelsestraff för försök att undanhålla sig gränskontroll.

När paret släpptes valde de att resa tillbaka – till Vitryssland.

ARTIKELN HANDLAR OM

EU