Flyktingbussar träffade av raketer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

En busskolonn med flyktingar har träffats av en raket i närheten av staden Luhansk, säger en talesperson för den ukrainska militären.

Flera ska ha dödats.

Enligt militären besköts kolonnen med raketer som avfyrades av de pro-ryska separatisterna i närheten av byn Novokaterinivka.

– Milismän sköt mot en konvoj med civila som försökte fly från konfliktområdet inte långt från Luhansk... Många människor dödades, inklusive kvinnor och barn, säger Andrej Lysenkij, talesperson för militären, till AFP.

En ledare för separatisterna förnekar att de skulle ligga bakom raketattacken. Den självutnämnda Folkrepubliken Donetsks vice premiärminister säger till Reuters att det troligen är ukrainarna själva som skjutit mot flyktingkolonnen.

Armén rycker fram

Ukrainska regeringsstyrkor har under natten pressat separatister kring staden Horlivka, som länge varit under rebellernas kontroll. Samtidigt ska man ha tagit över några mindre platser i östra Ukraina, uppger armén.

Den ukrainska arméns operation har stoppat vattenförsörjningen till Donetsk, uppger bolaget som sköter vattnet. Reparationer pågår för att få i gång försörjningen.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel har fått en inbjudan till Kiev för att diskutera krisen på lördag, enligt den tyska regeringen.

TT

Publicerad: