Valåret 2014

Kritik mot upplägget av kvällens Agendaduell

Av: 

Erik Melin

NYHETER

Duellen mellan Fredrik Reinfeldt (M) och Stefan Löfven (S) inleddes med en längre utfrågning av Jimmie Åkesson (SD).

Partiledaren fick prata oemotsagd och upplägget har fått kritik.

– Det är upp till SVT att lägga upp sina program, sa Stefan Löfven till Aftonbladet efter duellen.

Jimmie Åkesson fick i Agenda prata om immigration och flyktingsituationen i samband med katastrofen i Irak och Syrien. Han fick prata oemotsagd och när det väl var dags för duellen mellan Reinfeldt och Löfven så inledde man med att låta dem kommentera just flyktingfrågan.

I sociala medier har det framförts kritik mot upplägget. Både mot att Jimmie Åkesson fick tala oemotsagd och mot att man lät SD-ledaren sätta agendan för duellen.

”Inte humana”

I Aftonbladets tv-sändning efter duellen fick Löfven frågan om vad han tyckte om upplägget.

– Det är upp till SVT att lägga upp sina program. Men det blev tydligt att Sverigedemokraterna inte har en human inställning. Allting med invandringen är fel för dem. Vi är tydliga med att Sverige ska agera när människor flyr för sina liv. Det är en liten del som kommer till Europa och vi vill att flera europeiska länder ska ta sitt ansvar. Men de som kommer hit ska inte mötas av en stängd dörr.

Lösning för de politiskt intresserade

På Agenda menar man att duellen följde på intervjun med SD-ledaren för att man inte ville skapa en krock för de politiskt intresserade tittarna.

– Vi ville inte att de politiskt intresserade som ville se både ekonomidebatten i ettan och duellen hos oss skulle riskera att missa något. Hade vi gjort på något annat sätt hade vi fått kritik, säger David Oscarsson, redaktör för Agenda.

Tycker du att intervjun med Åkesson fick färga duellen mellan Löfven och Reinfedlt?

– Nej, det tycker jag inte.

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Valåret 2014