Ställer sig på scen för Stefan Löfven

avAnette Holmqvist

Miss Li: Jag vill känna värme och solidaritet

1 av 3 | Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON
Linda Carlsson - mer känd som Miss Li - värmer upp inför Stefan Löfvens tal. Hon förklarar sin medverkan med att hon vill leva i ett land där människor bryr sig om varandra.

Nu tar artisterna ton för politiken.

I kväll värmer ”Så ­mycket bättre”-stjärnan Miss Li upp publiken inför Stefan Löfvens tal.

Och i morgon spelar ­Love Antell på S-mingel.

– Vi är många som är trötta på borgarnas roffarpolitik, säger han.

När Almedalen drar i gång med bland annat tal av S-ledaren Stefan Löfven innebär det också startskottet för den rad av artister som kommer att uppträda under veckan.

Först ut är Linda ”Miss Li” Carlsson, som bland annat varit med i tv-programmet ”Så mycket bättre”.

Hon kommer att värma upp publiken inför Löfvens tal.

”Roffarpolitik”

Miss Li förklarar sin medverkan med att hon vill leva i ett tryggt land där människor bryr sig om varandra.

– Jag vill känna värme, ödmjukhet och solidaritet. Jag vill kunna sätta mina framtida barn i skolan och känna att deras lärare mår bra och tycker att det känns roligt att gå till jobbet, säger hon.

På Socialdemokraternas mingel i morgon kommer Love Antell, en av deltagarna i årets ”Så mycket bättre”, att stå för underhållningen. Även han har spelat på politiska arrangemang förut.

– Jag vill se ett regeringsskifte. Vi är många som är trötta på borgarnas roffarpolitik. Jag vill ha mer jämlikhet och välfärd, säger han.

Hägglund kör favoriter

Kommunikationschefen Nina Wadensjö (S) är glad för att artisterna ställer upp.

– Det ökar det politiska engagemanget och kan få upp människors intresse för att gå och rösta. Men man ska inte heller underskatta betydelsen av att de tusentals personer som besöker Almedalen och våra arrangemang också får höra bra musik, säger hon.

Bland andra partiers ­artister märks till exempel hbtq-aktivisten och operasångaren Rickard Söderberg. Han uppträder på ­Miljöpartiets dag på onsdag.

Kristdemokraterna hör till de partier som valt en annan väg. Inför partiledaren Göran Hägglunds tal kommer KD att spela hans favoritspellista med bland annat Rolling Stones, Eric Church och Aerosmith.

De tar ställning med sin musik

Miss Li

Linda Therese ”Miss Li” Carlsson, 31, popsångare och pianist. Värmer upp publiken inför Stefan Löfvens tal i morgon.

Hon kom med sin debutskiva redan 2006 men slog igenom för den breda publiken när hon hösten 2012 medverkade i TV4-programmet ”Så mycket bättre” tillsammans med bland andra Magnus Uggla och Sylvia Vrethammar.

Love Antell

Sångare samt ­tidigare front­figur i bandet Florence Valentin. Spelar på S-mingel på måndag.

Antell är en av årets medverkande i programmet ”Så mycket bättre” tillsammans med bland andra Carola Häggkvist och Orup.

Rickard Söderberg & Visby vokalensemble

Operasångaren och hbtq-aktivisten från ”Körslaget” uppträder på Miljöpartiets arrangemang på onsdag. Kommer även att sjunga under ett antirasistarrangemang i eftermiddag.

AK von Malmborg

Popartist som bland annat sjungit duett med norskan Ane Brun. Har tidigare uppträtt på V:s feministiska arrangemang den 17 maj och kommer nu att värma upp publiken inför Jonas Sjöstedts tal på fredag.