Reinfeldt anklagar Löfven för hybris

1 av 3 | Foto: Carolina Byrmo
Reinfeldt levererade kängor åt de rödgröna och Stefan Löfven när han talade på Moderata ungdomsförbundets valkonvent.
NYHETER

NYKÖPING. I dagens Aftonbladet gick Stefan Löfven (S) ut och sa att "vi ska vinna".

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) synade det direkt:

– Det finns inget mindre klädsamt än hybris hos politiska ledare. Usch vad det sitter illa.

När Reinfeldt i eftermiddag talade inför det Moderata ungdomsförbundets valkonvent i Nyköping pratade han om branden i  Västmanland, om omvärlden, jobb och bostäder.

Men också om Stefan Löfven.

– I dag på morgonen är Stefan Löfven intervjuad i Aftonbladet och han meddelar, "Vi vinner". Jag har bara en fråga, vilka är vi.

”Det sitter illa”

I morgon drar valrörelsen i gång på allvar för Stefan  Löfven när han ska hålla sitt sommartal. I intervjun i Aftonbladet hymlar han inte med sitt mål – att vinna:

– Det bestämde jag redan från start.

När statsministern läste det i morse reagerade han:

– Det finns till att börja med inget mindre klädsamt än hybris hos politiska ledare. Usch vad det sitter illa, säger han och fortsätter:

– Politiker som alltså tror att de före väljarna har bestämt sig kan berätta för dem vad resultatet är. Det vet inte vi.

”Det är märkligt”

Reinfeldt framhöll även Sifos opinionsundersökning i Svenska Dagbladet i dag där Moderaterna går framåt – men också hur partierna klumpas samman.

– Det är märkligt att enda gången ett rödgrönt samarbete existera i Sverige är när media presenterar opinionsundersökningar och de förs ihop. Annars finns det inte. Är "vi" då det rödgröna partierna eller bara Socialdemokraterna?

Statsministern håller sitt sommartal på lördag nästa helg på Norrmalmstorg i Stockholm.