NBC

Ljugande ankare stängs av i ett halvår

Av: 

Erik Melin

Brian Williams Ankaret erkänner att han ljugit om den påstådda granatattacken. Han satt inte i den helikopter som besköts.
Brian Williams Ankaret erkänner att han ljugit om den påstådda granatattacken. Han satt inte i den helikopter som besköts.

NYHETER

Nyhetsankaret Brian Williams ljög om att ha varit med i en helikopter som attackerades under Irakkriget.

Nu stängs han av i sex månader från kanalen NBC.

Brian Williams erkände att han ljugit om att ha varit med i den helikopter som under det senaste Irakkriget träffades av en granat. Kraven på hans avgång har varit många och i fredags tillsatte NBC en egen utredning om Williams agerande. I lördags tog han självmant ett paus från jobbet som ankare för programmet NBC Nightly News.

Nu väljer kanalen NBC att stänga av Brian Williams i sex månader utan lön, för att ha vilselett tittarna. NBC:s högste chef, Steve Burke, säger att Williams agerande är oförsvarligt och att han satt sitt förtroende på spel. Efter att ha lett nyhetsprogrammet i tio år menar dock Burke att Williams förtjänar en andra chans.

Utredningen om Williams agerande kommer att fortsätta, uppger kanalen.

Satt i annan helikopter

Brian Williams upprepade vid flera tillfällen sin historia om attacken mot helikoptern och att han suttit med i den. Men efter att flera ur besättningen trätt fram och sagt att det var en lögn erkände Williams förra veckan att han ljugit. Han befann sig i själva verket i en annan helikopter vid tillfället, en som kom fram till platsen för attacken först efteråt.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % rabatt på massor av varor!

Åhlens

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

NBC

Brian Williams