Danskens larm till polisen: Krogen serverar varm öl

Foto: Dan Hansson/TT / SvD
Arkivbild.

avBabs Drougge

NYHETER

Dansk polis fick rycka ut efter ett larm från en krog under torsdagsnatten.

Personalen på krogen var inte bara berusad – de serverade dessutom varm öl, enligt inringaren.

– Det verkade som att han tyckte det varma ölet var värst, säger polisen Palle O. Hansen till Ekstra Bladet.

Mannen som larmade polisen under natten till torsdagen hade varit med om en skakande upplevelse på en krog i Slagelse, skriver danska Ekstra Bladet.

– Han kom i kontakt med vår larmcentral, och berättade att personalen var fulla. Dessutom var det så fruktansvärt att det bara fanns varm öl, säger Palle O. Hansen, konsulent vid Sydsjälland- och Lolland-Falsterpolisen till Ekstra Bladet.

Polisen skickade genast ut en patrull.

– Det hade inte så mycket med det varma ölet att göra, men personalen på restauranger ska inte vara fulla, så en patrull åkte därför dit för att undersöka saken, säger Palle O. Hansen till tidningen.

Finns ingen gräns

I Danmark finns ingen gräns för hur mycket alkohol personalen får dricka medan de arbetar, så länge de är i stånd att utföra sitt arbete på ett försvarligt sätt.

Polisen gjorde bedömningen att personalen klarade av sina arbetsuppgifter och lämnade därför platsen utan att vidta åtgärder.

Detta till anmälarens stora förtret.

– De kontrollerade inte ölets temperatur, kan jag avslöja. Det verkade som att han tyckte det varma ölet var värst, säger Palle O. Hansen till Ekstra Bladet.

Hit ska du åka om du vill köpa billig öl 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Öl

Alkohol