Jan Björklund

Till attack mot motståndarna

Av: 

Josefin Westin

NYHETER

”S och SD vill båda minska arbetskraftsinvandringen”

VISBY. Jan Björklund (FP) tog över stafettpinnen – och slängde skit på sina motståndare i sitt tal.

Onda ögat riktades mot tre personer – ledarna i S, MP och SD.

När utbildningsminister Jan Björklund klev upp på scenen i Almedalen för att hålla sitt tal på Folkpartiets dag hade han redan avslöjat sin stora nyhet – förslaget att införa ett omarbetat lärlingssystem.

Han riktade i stället blickarna mot sina motståndare.

Slog ihop S och SD

Först ut var S och SD:s partiledare. Han menade att bådas partier vill minska arbetskraftsinvandringen.

– Av olika skäl. Sverigedemokraterna gillar inte invandrare. Socialdemokraterna gillar invandrare så länge de inte arbetar, säger Björklund och fortsätter:

– Tror Stefan Löfven, eller Jimmie Åkesson, att en iranier som öppnar en restaurang i Sverige och anställer iranska kockar tar jobb från dem som redan bor här? Det skapas nya jobb, det är ju det som är hela idén.

”Befann sig i fritt fall”

Sedan riktades strålkastarna mot Socialdemokraternas utbildningspolitiske talesperson, Ibrahim Baylan. Björklund hade stora förväntningar på det arbete som Baylan lämnade efter sig.

– Så jag öppnade översta skrivbordslådan i mitt nya skrivbord, det som Ibrahim Baylan lämnade efter sig. Den var alldeles tom.

Även den andra och tredje lådan var tom. Bokhyllan likaså.

– Svensk skola befann sig i fritt fall sen ett decennium tillbaka, men inte en tanke hade tänkts om hur den utvecklingen skulle stoppas.

Tog även upp MP

Folkpartiledaren avslutade sitt anförande med ett potpurri av släggor mot skattepolitiken.

– Vi har bevittnat ett skattehöjarlopp i socialdemokratin de senaste åren. Nya partiledare har överträffat varandra i buden på skattehöjningar. ”Högst skatt vinner” är den slogan man arbetar efter. Och Stefan Löfven vann, säger Björklund som menar att Löfven vill höja skatterna med minst 30 miljarder kronor.

Vänsterpartiets alla skattehöjningar hade han inte ens tid med att rabbla upp för då skulle han få ”stanna på scenen fram till midnatt”.

Miljöpartiet däremot hade han tid med.

– Miljöpartiet vill också dubbla kostnaden för att anställa unga människor. Och inte nog med det. Miljöpartiet vill chockhöja skatterna på bilar, lastbilar, bussar, flygplan, fartyg. Ja, de vill straffbeskatta allt som rör sig. Men beskattar man bort allt som rör sig får man till sist ett land som står still.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jan Björklund

Miljöpartiet