Brittisk polis utreder Madeleines försvinnande

Foto: Då och nu? Madeleine som treåring och hur hon kan se ut nu.
NYHETER

Utredningen kring försvinnandet av Madeleine McCann ser ut att få en nystart.

Englands inrikesminister Theresa May har gått med på att finansiera utredningen efter att portugisiska polisen lagt ner fallet, skriver BBC.

Madeleine McCann försvann under en semesterresa med sina föräldrar Kate och Gerry McCann till Praia da Luz i Portugal i maj 2007. Hon var då tre år. Portugals polis började utreda det mystiska försvinnandet men valde att lägga ner utredningen 2008.

Men brittisk polis ville inte ge upp, och i maj 2012 fick de i uppdrag av premiärministern David Cameron att fortsätta sökandet efter Madeleine McCann.

Inrikesdepartementet skjuter till pengar

Scotland Yard har under en längre tid gått igenom dokument från sina portugisiska kollegors utredning – och har utifrån den sammanställt en lista på 30 potentiella gärningsmän.

Nu har Englands inrikesminister Theresa May gett brittiska polisen klartecken att de ska fortsätta utredningen – med ekonomiskt stöd från inrikesdepartementet, skriver BBC.

– Vi fortsätter att stödja sökandet och kommer ge polisen de resurser de behöver för att utreda hennes försvinnande, skriver inrikesdepartementet i ett uttalande.

Nära samarbete med Portugal

Scotland Yard vill inte kommentera den senaste utvecklingen, men skriver i ett uttalande att de senaste framstegen är glädjande.

– Vi fortsätter att arbeta nära den portugisiska polisen och överväger aktivt våra nästa steg, skriver de.