Simhallen inför totalförbud mot mobiltelefoner

avEneida Berisha

NYHETER

Från och med december månad råder det totalt skärmförbud i Eksjö simhall. På grund av säkerhetsskäl får all elektronik hädanefter lämnas i omklädningsrummet.

– Med dagens teknik vet man inte om man fotograferar sitt egna barn eller någon annan, säger Annika Fyhr, arena- och anläggningschef till Vimmerby Tidning.

Eksjö simhall inför ett totalförbud för mobiler och skärmar i sin anläggning, vilket Vimmerby Tidning rapporterat om.

Hittills har inga allvarliga olyckor inträffat i simhallen men tanken bakom förbudet är att det ska fungera som en preventiv åtgärd.

Enligt Annika Fyhr, som är arena- och anläggningschef på Eksjö simhall, har det funnits tillfällen som kunnat sluta riktigt illa – på grund av att föräldrar suttit fastklistrade vid sina mobiltelefoner och inte haft tillräcklig uppsyn.

– Vi upplever ofta tillbud som kunnat bli allvarligt om inte badvakterna sett det. Det kan vara ett barn som inte är så bra på att simma som hoppar i där det är djupt. Föräldrarna ser det inte. Telefonen är liksom viktigare, berättar Fyhr för tidningen.

”Att gå till badet ska vara kvalitetstid”

Enligt Fyhr behövs inte mobilen, paddan eller datorn i en simhall. Den lilla tid som spenderas i en simhall borde nyttjas med ens barn.

– Att gå till badet tycker vi ska vara kvalitetstid att göra något tillsammans med sitt barn och att vara i vattnet, säger hon.

En annan anledning till förbudet är att en del filmar och fotograferar.

– Med dagens teknik vet man inte om man fotograferar sitt egna barn eller någon annan. Och idag går det att simma under vattnet med sin mobil, säger Fyhr till tidningen.

Fyhr berättar om andra simhallar som infört skärm- och andra fotoförbud men menar att det kan uppstå svåra diskussioner kring ett särskilt förbud. Därför valde simhallen allt eller inget.

Det finns dock undantag. Har man ett barn som går i simskola kan man sitta i cafeterian intill och använda anläggningens wifi, men det är under den tid simhallen har fullt ansvar över barnen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simhallar

Teknik

Familj