Australien

Högg ihjäl sin pappa – för att han stängde av datorspelet

Av: 

Eneida Berisha

Mannen erkände att han knivhuggit sin far.

Foto: Arkivbild NTB scanpix/TT

NYHETER

Den unge mannen vägrade komma ner och äta kvällsmiddag med föräldrarna förrän han besegrat sin virtuella motståndare. Då stängde pappan av internetanslutningen – och knivhöggs till döds.

En 22-årig man i Moorebank, Sydney dömdes nyligen till fängelse för dråp efter att ha knivhuggit sin far så illa att han avled av sina skador.

22-åringen beskrivs vara ”besatt” av datorspel och under en oktoberkväll år 2016 togs hans besatthet till en ny nivå – som orsakade en familjetragedi och nu sätter honom bakom galler, vilket 9News rapporterat om.

Det ska ha börjat med att mannen vägrade lämna det onlinespel han spelade förrän han var klar med just den omgången. Han bad sina föräldrar börja äta middag och sa att han skulle göra dem sällskap inom kort.

Men det gjorde han inte och snart blev föräldrarna otåliga. Pappan ska ha sagt att den unge mannen ”kan börja leta efter någon annanstans att bo”.

När 22-åringen fortsatte ignorera de upprepade tillsägelserna och bara svarade att han kommer ner när han var ”redo” och kunde äta maten kall – var det droppen för föräldrarna.

Mamman bad pappan kapa anslutningen till internet, något han fick betala med sitt liv.

Efter att pappan stängt av familjens modem och skulle flytta på de tillhörande kablarna hoppade hans då 20-årige son fram med en kniv – som han tryckte rakt in i axeln på pappan.

Hade inte en bra relation

När polisen kom till huset erkände mannen till brottet på plats. Han åtalades för dråp av sin 56-åriga far och har sedan den kvällen suttit häktad. I veckan dömdes han för brottet och ska avtjäna sex år i fängelse.

Enligt domaren så visar bevisen att mannen ”under den största delen av sitt liv behövt överleva som en känslomässigt och socialt sårbar ung individ i ett hushåll med en far som troligen delar samma egenskaper”.

Mamman till sonen ska ha sagt att hon kommer stötta honom oavsett vad som sker, något som domaren i fråga har kallat unikt och något han aldrig sett under sina år i rättssalar.

Hon berättar dessutom att mannen och sonen ska haft en ansträngd relation. Enligt henne var pappan inte närvarande i deras relation, han ska ha varit ointresserad av sonens liv och mamman har beskrivit honom som en ”svår” och ”inte en bra far” till deras enda barn.

Den unge mannen har inget brottregister sedan tidigare, inte varit i relationer och inte heller haft arbete.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Dataspelsberoende klassas som sjukdom

ÄMNEN I ARTIKELN

Australien

Brott

Olycka

Datorspel

Familj

Onlinespel