Föraren Alexander stoppas från att dansa på spårvagnen

Av: Malin Wigen

Publicerad:

Spårvagnsföraren Alexander Oscarsson sprider glädje med sina dansfilmer på sitt Instagramkonto MrTramDriverswe. Men dessa har inte uppskattats av alla. Nu har arbetsgivaren stoppat honom från att dansa på spårvagnen, skriver P4 Göteborg.

– Det är tråkigt att det blivit som det blivit. Jag vill bara göra min dans och visa att vi kan ha roligt på jobbet, säger Alexander till Aftonbladet.

Sedan två år tillbaka har spårvagnsföraren Alexander Oscarsson, 30, spridit glädje genom sitt instagramkonto MrTramDriverswe. Där har han delat med sig av bilder och filmer på när han dansar iklädd sin uniform i spårvagnen på ändhållplatserna.

– Det är en kul grej bara, att glädja andra och bjuda på sig själv. Vi är inte bara gubbar som sitter och kör utan vi är glada också. Det kan jag visa genom att göra en dans, säger han.

Men nu är det slutdansat på spårvagnen. När arbetsgivaren Göteborgs spårvägar fick vetskap om detta fick Alexander höra att det var slutdansat. Ett argument var det rådande fotoförbudet – ett annat var att det inte var okej att dansa i uniform. P4 Göteborg uppmärksammade detta och efter inslaget ändrade sig arbetsgivaren, till viss del.

– Jag får dansa om jag gör det utanför vagnen.

Alexander tycker dock att det är märkligt.

– Det där fotoförbudet har jag inte hittat någonstans. Det gäller bara depåer, verkstäder och lokaler. Men spårvagnen är ingen lokal.

1 av 2 | Foto: Instagram MrTramDriver
Alexander har sedan ett tag spelat in filmer på när han dansar i spårvagnen. Men nu får han inte göra det längre.

”Får gärna dansa utanför”

Nu så kommer han att dansa på utsidan fram till de kommer på att de har fel eller kan komma underfund med vilka regler som gäller menar han.

– Det är tråkigt att det blivit som det blivit. Jag vill bara göra min dans och visa att vi kan ha roligt på jobbet. Det får bli ändrig på detta, de själva säger att reglerna som är just nu är kanske lite gamla och att man borde fixa till det på något sätt.

Spårvägen har också uttalat sig om Alexander.

– I väntan på att vi fått uppdatera våra regler kring sociala medier tycker vi att han inte ska dansa i själva spårvagnen. Men han får gärna göra det utanför spårvagnen. Han får gärna ha uniformen på sig, säger Anette Johansson kommunikationschef på Spårvägen till P4 Göteborg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN