Grattis Fatou Touray...

...vinnare av Stora Bloggprisets kategori Vardag.

Bloggen Tonårsmorsa fick flest röster och tog därmed hem vinsten.

Hur känns det?

- Jag är chockad och helt uppskakad. Det hade jag aldrig kunnat tro. Jag gissade på att Mymlan eller Alex Schulman skulle ta hem vinsten.

Vem är du?

- Jag är en 38-årig tonårsmorsa som bor i Uppsala med tre av mina fyra barn. Den fjärde har flyttat hemifrån men hon är här ofta ändå. Jag jobbar som kåsör på Radio Uppland varannan vecka och har nyligen gett ut min första bok En Tonårsmorsa mitt i Livet som är en slags "best of" av min blogg och även lite nytt material.

Berätta om din blogg!

- Det jag själv tycker mest om med den är att jag skriver om så otroligt skilda ämnen. Jag blandar hej vilt; humor, sorg, nyheter och vardagslivet med mina barn. Många läsare har hört av sig och sagt att det är det de gillar - att aldrig veta innan vad det kommer att handla om.

Varför började du blogga?

- Min bästa kompis flyttade till Afrika och för att hålla kontakt med henne började jag mejla och berätta vad som hände här hemma. Innan dess kunde jag inte ens sätta på en dator men jag fick lära mig. Hon tyckte att mina mejl var så hysteriskt roliga och hon skickade dem vidare till andra. Så hon började tjata på att jag skulle börja blogga vilket jag till slut gjorde i juni -05.

Vilka bloggar följer du själv?

- Den största delen av min bloggtid går till att läsa andras bloggar. Jag läser otroligt mycket men en som jag följer mer regelbundet är Aminata.se som jag delar mitt intresse för Afrika med och som skriver mycket om musik. Även Ludmillas blogg och VendettanBettan är två favoritbloggar.

Tycker du att man kan förändra genom att blogga?

- Ja man kan påverka mycket, både inom politik och andra frågor. Själv har jag skrivit mycket om Afrika och bland annat om månggifte. Många har hört av sig och sagt att de fått en ny syn på saken och en del av mina blogginlägg har även använts i undervisningssyfte.

Publisert: