”Han återvände från de döda”

NYHETER

Jamie Neale överlevde 12 dagar i den australiska bushen

Foto: reuters
Återförenade ”Jag skrek rakt ut”, berättar Jamie Neales pappa, Richard Cass.

Familjen hade gett upp hoppet och sökteamen visste inte längre var de skulle leta.

Då dök Jamie Neale upp "från de döda".

I 12 dagar överlevde han i den australiska bushen genom att äta gräs och frön.

Foto: ap
Jamie Neales mamma Jean.

Jamie Neale, 19, från London försvann spårlöst den 3 juli från ett vandrarhem i New South Wales i Australien där han var på semester.

Han skulle ut och vandra i Blue Mountains cirka 20 mil utanför Sydney. Där finns en stor nationalpark med flera fortfarande outforskade områden och någonstans där gick Jamie Neale totalt vilse när mörkret föll.

Åt gräs och frön

Han hade varken tält eller mat med sig, bara två brödbitar och en flaska vatten, eftersom han bara räknade med att vara borta över dagen.

Ett stort sökteam drogs i gång för att hitta honom och Neale har sagt att han såg helikoptrarna men inte lyckades göra sig sedd trots att han hoppade och skrek, skriver the Times.

Jamie Neale överlevde genom att äta gräs och frön och sova under trästockar. Ibland låg han bara hopkurad under sin jacka under de fryskalla nätterna. På dagarna gick han omkring och försökte hitta bebyggelse.

Han förlorade allt mer hoppet om att bli hittad.

Uttorkad och utmattad

Likaså tänkte Jamies familj.

Pappan Richard Cass var på väg tillbaka till London i morse, övertygad om att han aldrig skulle få se sonen igen, att han ramlat från en klippa i den kärva terrängen och dött.

Då ringde polisen och berättade att sonen hittats av två vandrare, cirka en mil från platsen där han försvann. Jamie var uttorkad och utmattad – men vid liv.

– Jag var på flygplatsen när jag fick nyheten och jag skrek rakt ut: Min pojke har hittats! säger pappan.

"Ett mirakel"

Jamie Neale vårdas fortfarande på sjukhus och han är lite deprimerad, chockad och fortfarande förvirrad efter det som hänt.

– Det är ett mirakel att han överlevt så länge, säger Ian Colless på polisen i Katoomba till the Times.

Pappan menar att sonen återvänt från de döda.

– Han har återvänt från de döda. Jag hade redan tagit avsked av honom. Tänt ett ljus i parken och karvat in hans namn i ett träd, säger Richard Cass.

"Jag ska sparka honom i röven"

Jamie Neale gjorde många misstag, enligt pappan. Han hade inte tillräckligt med packning med sig och han gick ut ensam i vildmarken utan sin mobiltelefon.

– När jag ser alla misstag han gjorde...Jag kan inte säga att jag vill döda honom för det skulle ju förstöra hela meningen med att han kom tillbaka, men jag tänker sparka honom i röven sen. Tänk vad många miljoner kronor som gått åt för att hitta honom, säger Richard Cass.