Fejkad Playboy-modell häktad på nytt

NYHETER

”Bedrägerierna är nästan identiska med dem hon redan dömts för”

Den kvinna som blåst flera män på internet med hjälp av en bild på en Playboy-modell har häktats på nytt.

Hon anklagas nu för nya bedrägerier.

– Hon har fortsatt som tidigare och bedrägerierna är nästan identiska med dem hon redan dömts för, säger kammaråklagare Mats Ljungqvist till Borås tidning.

Foto: En kvinna la ut den här bilden på en hemsida och påstod att den föreställde henne. I verklig-heten föreställer bilden Cori Nadine, en känd fotomodell.

Den 31-åriga kvinnan har dömts vid fem tillfällen tidigare och i fyra av fallen har det handlat om bedrägerier.

Senast i slutet av april i år dömdes kvinnan till fängelse i ett år och sex månader för bedrägeri, grovt bedrägeri, brukande av falsk urkund, övergrepp i rättssak och olovlig körning.

I går häktades hon vid Borås tingsrätt för nya bedrägerier.

Borås tidning skriver att kvinnan ännu inte hade börjat avtjäna fängelsestraffet hon fick i april, och använde enligt åklagaren tiden i frihet åt att begå nya bedrägerier.

Kvinnan har tidigare kommit i kontakt med sina offer på dejtingsajter på internet där hon bland annat presenterat sig med en bild på Playboy-modellen Cori Nadine, skriver BT.

Enligt domen som meddelades i april sa kvinnan till ett av sina offer att hon jagades av maffian för skulder och vid ett annat tillfällen förlovade hon sig med en man som sedan polisanmälde henne för bedrägeri.

Aftonbladet har förgäves sökt kvinnans advokat för en kommentar.