Hundar

Hunden Semla kidnappades: ”Hon såg för undernärd ut”

avJasmin Lindberg

Hunden Semla blev stulen utanför sjukhuset vid Ryhov i Jönköping under måndagen i väntan på sin dagmatte.

Sju timmar senare ringde polisen och berättade att kvinnan som stulit henne vill lämna tillbaka henne.

– Hon skyllde på att hon hade tagit min hund för att hon tyckte att hon såg för undernärd ut, berättar matten Jessica Knutsson.

1 av 5 | Foto: privat
Ägaren Jessica Knutsson tillsammans med hunden Semla.

Efter 12.00-tiden på måndagen när dagmatten var klar med snabba sjukhusbesöket möttes hon av ett tomt koppel. Svartvita amstaffen Semla som väntade utanför länssjukhuset Ryhov i Jönköping fanns inte kvar, något som Jönköpings Posten tidigare rapporterat om.

– När jag fick samtalet från dagmatten tänkte jag att det inte var sant. Det händer inte mig och inte min hund, berättar matten Jessica Knutsson.

Enligt Jessica hade vittnen på plats sett en kvinna med blont hår slänga in hunden i sin bil och kört iväg.

Återförenas efter sju timmar

Efter flera timmars letande efter Semla fick Jessica till slut ett samtal från polisen. De ringde runt halv sju på måndagskvällen och berättade att en kvinna ringt in till polisstationen och är på väg dit för att lämna tillbaka hunden. Då åkte Jessica tillsammans med sin sambo in till stationen.

– Jag visste inte om personen skulle komma. Det kändes jättekonstigt att den som har tagit hunden skulle komma tillbaka med den, berättar Jessica.

En stund senare kom kvinnan som stulit hunden tillsammans med sin mamma och Semla in till polisstationen. Väl på stationen blev det ingen ursäkt tvärtom. Enligt Jessica skyllde kvinnan på Jessica och hennes sambo och förklarade att hon bara försökt att rädda hunden.

– Hon skyllde på att hon hade tagit min hund för att hon tyckte att hon såg för undernärd ut, berättar Jessica för Aftonbladet.

Polisen bekräftar att kvinnan uppgivit just den anledningen.

– Personen som tog hunden hävdade att man gjort det i någon välmening, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen till Jönköpingsposten.

”Tidigare känd hos polisen”

Enligt Jessica är kvinnan tidigare känd hos polisen. Hon berättar att flera har sett henne vara på hundar och skrika på deras ägare. Nu kommer hon och sambon att polisanmäla henne i hopp om att inte fler hundägare råkar ut för liknande.

– Vi ska åka tillbaka och göra en ordentlig polisanmälan om henne. Man kan tycka och tänka saker om andras djur men man har igen rätt att ta dem, säger Jessica.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Brott