Maddies misstänkte mördare utreds för våldtäktsmord på 13-årig pojke

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Christian Brückner misstänks ha mördat Madeleine McCann.

Nu utreds 43-åringen även för ett olöst barntortyrmord i Tyskland 1998.

– Vi kontrollerar om det finns några samband mellan de två fallen, säger chefsåklagare Noah Krüger till Bild.

För två veckor sedan meddelade tysk polis att man misstänker Christian Brückner, 43, för brittiska treåringen Madeleine McCanns försvinnande i Portugal 2007. På måndagskvällen sa åklagare Hans Christian Wolters att han i ett brev till föräldrarna Kate och Gerry McCann berättat att de har bevis för att flickan är död och att Brückner är mördaren.

Redan 1994 hade tysken dömts till två års fängelse för sexuella övergrepp mot ett barn och han avtjänar just nu ett straff för knarkbrott och våldtäkt av en 72-årig amerikansk turist i Portugal 2005.

Nu misstänks Brückner även för tortyrmordet på 13-årige pojken Tristan Brübach för 22 år sedan, skriver Frankfurter Neue Presse.

Till vänster är den fantombild som tysk polis släppte i samband med mordet på 13-årige Tristan. Och till höger Christian Brückner, misstänkt för att ha mördat Madeleine McCann.
Foto: Polisen
Till vänster är den fantombild som tysk polis släppte i samband med mordet på 13-årige Tristan. Och till höger Christian Brückner, misstänkt för att ha mördat Madeleine McCann.

Våldtogs och torterades

Brübach hade hittats mördad i en gångtunnel i Frankfurt den 26 mars 1998. Enligt polisrapporterna hade han slagits medvetslös, strypts, våldtagits och torterats. Han hade dött av ett knivhugg i halsen och flera av hans kroppsdelar, bland annat testiklarna, hade skurits av. Tre tonåringar som sett händelsen på håll – utan att förstå vad som verkligen pågick – hade gett polisen en beskrivning av gärningsmannen som passar in på Brückner. Och en fantombild som tagits fram vid tidpunkten är inte helt olik den tyske sexförbrytaren.

– Vi kontrollerar om det finns några samband mellan de två fallen (McCann och Brübach), säger chefsåklagare Noah Krüger till tyska Bild.

– I sig är detta inte ovanligt utan rutinmässigt. Händelseförloppet och fantombilden från Tristan-fallet kan vara liknande.

Foto: Polisen
13-årige Tristan Brübach mördades för 22 år sedan.

Försvann spårlöst

I mars 1999, ett år efter dådet, hade Brübachs ryggsäck hittats i en skog 25 kilometer från brottsplatsen. Den hade innehållit ett tyskt vägatlas på tjeckiska och eftersom Burbach inte pratat tjeckiska så utvidgade utredarna sökandet till Tjeckien och Slovakien men utan något resultat.

Det finns flera paralleller mellan de två olösta och omskrivna fallen. Brübach och McCann hade båda lämnats ensamma en kort tidsperiod när de angripits – och förövaren hade försvunnit spårlöst. Klockan 15.20 hade Tristan Brübach setts i centrala Frankfurt. Tio minuter senare hade de tre vittnena sett en man lägga ner något på en betongklump vid gångtunneln som han slog på. Nu uppger Frankfurts åklagarmyndighet att man sedan i början av juni öppnat fallet igen.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Madeleine McCann

Utreds för flera mord

Sedan tysk polis för två veckor sedan pekade ut Brückner som huvudmisstänkt i Madeleine McCann-fallet har han sammankopplats med flera mord och bortförande av barn i Portugal och Tyskland. Bland annat fallet med den blonda flickan Inga Gehricke, 5, som kallats för ”Tyska Maddie” efter att hon spårlöst försvunnit 2015. Inga tros ha vandrat iväg in i skogen i jakt på ved till familjens grillfest och Brückner ska ha parkerat på en rastplats mindre än en mil från platsen där flickan sist sågs. Nio månader efter försvinnandet gjordes en husrannsakan på Brückners bondgård där man fann ett usb-minne med barnpornografi. Utredningen ledde ingenstans och trots att 43-åringen saknade alibi för dagen för försvinnandet lades ärendet ner – för att åter öppnas efter att polisen kopplat samman Brückner med Madeleine McCanns död.

Madeleine McCanns föräldrar skrev under tisdagen på sin hemsida att de inte mottagit något brev från den tyska åklagaren om att deras dotter är död.

PODD Fallet Maddie McCann

Om ett försvinnande som skakade världen.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE