Uppsala

Jagad man attackerad med kniv framför småbarn

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Efter misstänkta skottlossningen i Gottsunda på söndagskvällen hoppade en förföljd man in i en barnfamiljs bil.

De två männen som jagat mannen gick sedan till attack mot mannen framför barnen som varken kände offret eller gärningsmännen.

Sedan försvann de och polisen uppmanar personer som sett eller hört något att höra av sig.

– Det är väldigt magstarkt att attackera någon på det här sättet, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Efter flera personer larmat om skottlossning på Jenny linds väg i Gottsunda, söder om centrala Uppsala, vid 23-tiden på söndagen slog även en barnfamilj larm om en knivattack i deras bil på parkeringen intill.

– Det kommer en för dem okänd person som hoppar in i bilen. Och den här personen verkar vara jagad av andra och vill att man ska köra från platsen så fort det bara går. De här personerna som jagar personen kommer fram till bilen strax efter och de är beväpnade med minst kniv och hugger mot den okände som fortfarande sitter i barnfamiljens bil. I bilen finns två barn under fem år, Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Samtliga involverade i bråket lämnade sedan platsen hastigt.

”Väldigt magstarkt”

– Jag vet inte hur man resonerar som kriminell individ, men det där är väldigt magstarkt att angripa någon på det där sättet när det är barn i närheten. Att angripa någon är ett väldigt allvarligt brott, men att göra det när barn är närvarande tar upp det några nivåer. Man har lite svårt att förstå hur man resonerar. Det är en väldigt allvarlig situation.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till misshandel och tagit bilen i beslag för teknisk undersökning. Barnfamiljen skadades inte fysisk och personen som blev attackerad har inte trätt fram.

Jonas Eronen, polisens presstalesperson.
Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Koppling utreds

Ärendet utreds parallellt med den misstänkta skottlossningen som utreds som grovt vapenbrott. Det är inte helt klarlagt om händelserna har några samband.

Polisen söker två gärningsmän efter knivattacken, men vet ännu inte hur många personer som var involverade vid den misstänkta skottlossningen.

Polisen uppmanar personer som hört eller sett något under kvällen att höra av sig.

– Är det någon som har information att lämna så är utredarna väldigt tacksamma att man hör av sig till polisen på 114 14, säger Eronen.

Han uppger att polisen pratat med en del personer som gjort iaktagelser under delar av händelseförloppet vad gäller familjen i bilen. Polisen har även gjort beslag och förhört personer i området gällande smällarna.

– Det talar för att det var en skottlossning. Men den är inte känt om någon skadats vid händelsen, säger Eronen.

Polisen har också sökt i området med hund efter gärningsmännen.

ANNONS EXTERN LÄNK

20-50 % på nästan alla glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Polisen utreder smällar i Uppsala: "Lät som skottlossning"

Polisen om att Rimfrost avvecklas – ”Bekymmersamt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Gottsunda

Brott

Polisen (myndighet)