Grillexplosion, jordgubbskaos och mordförsök på midsommarafton

En grillexplosion, ett mordförsök och jordgubbskaos.

Här är några av gårdagens händelser.

Vid 10:30 fick polisen i Skåne in ett larm om att en jordgubbsförsäljning urartat och skapat trafikkaos längs riksväg 9 i Ystad. Cirka ett 50-tal bilar hade parkerat längs vägen.

Poliser på plats rapporterar tillbaka till regionsledningscentralen: “Det är kaos på hela vägen, alla ska ha jordgubbar!”, berättar hon.

Läs mer här.

Olyckor till havs och på vägarna

Två vattenskotrar var vid 12-tiden på midsommarafton inblandade i en krock utanför Stora Käringön i Öregrunds skärgård, uppger UNT.

Strax efteråt inträffade ytterligare en olycka med två vattenskotrar i Karlstad.

Läs mer här.

Två bilar i krock

Vid lunchtid inträffade även en trafikolycka mellan två bilar på E20 vid Byrsta i Kumla i Örebro län. I bilarna fanns totalt åtta personer, varav flera barn. Polisen uppgav att ingen fick några allvarliga skador.

Svartsjukt ex slog nya partnern med yxa

En man slagog under midsommarnatten en annan i huvudet med en yxa i Varberg. Männen är 52 respektive 53 år gamla. Yxmannen har gripits misstänkt för mordförsök, berättar Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisregion Väst.

– Svartsjukehistoria är vad vi tolkar det här som. Det är målsägandes flickväns före detta som vi har gripit här, säger han.

Mannen som skadades fördes först till Varbergs sjukhus, men fick föras till Sahlgrenska då läget var värre än man först trodde, mer om skadeläget är okänt just nu.

Misstänkt grov misshandel

Polisen larmades till en bostad i Osby, Skåne län, vid lunchtid på midsommarafton. På plats påträffades två personer och en av dem har förts till sjukhus i ambulans.

En förundersökning om grov misshandel inleddes, uppgav polisen.

Epa och MC i krock

Klockan 14.42 krockade en epa-traktor och en MC på riksväg 69 utanför Hedemora, Dalarna. Polisen uppgav att de två personerna som färdades på MC:n var allvarligt skadade men att skadorna inte var livshotande.

Läs mer om olyckan här.

Tre bilar bärgades efter krock

15.04 fick polisen in ett larm om en trafikolycka på mellan Hörby och Ludvigsborg, Skåne län. Tre bilar var inblandade, alla behöv bärgas från platsen. Ingen ska ha skadats allvarligt.

Läs mer här.

Grillexplosion vid havsbad

En grill exploderade vid Årsta havsbad söder om Stockholm. Fem fick föras till sjukhus i samband med händelsen, ingen med allvarliga skador. Grillbranden spred sig även till en närliggande paviljong.

Läs mer här.

Man attackerad med yxa

En man blev attackerad med ett tillhygge i Rotebro, Sollentuna, strax efter 18.30. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det vara en yxa som använts vid attacken.

Kort efter händelsen kunde en person gripas misstänkt för mordförsök.

Läs mer här.

Motorcyklist omkommen

Vid lunchtid var en motorcyklist inblandad i en bilolycka. Vid klockan 20 uppgav polisen att motorcyklisten avled till följd av sina skador.

Ungdomsgäng stoppade tågtrafiken

Ett ungdomsgäng stoppade tågtrafiken vid Kil i Värmland på midsommarkvällen. Enligt polisens hemsida ska ungdomarna även setts ”härja” på spårområdet.

Läs mer här.

Grillning kunde gått illa

En grillning höll på att sluta i eldsvåda när en granhäck fattade eld i Gagnef, Dalarnas län, under midsommaraftonskvällen. Branden kunde släckas men en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och ovarsamhet i samband med grillning upprättades.

Läs mer här.

En allvarligt skadad i spårvagnsolycka

En man i 60-årsåldern har blivit påkörd av en spårvagn i Majorna, Göteborg.

Mannen är allvarligt skadad och var inte vid medvetande efter olyckan. Han har nu förts till sjukhus med ambulans.

Läs mer här.

Ung man död i trafikolycka

En man född −95 dog efter en singelolycka i Avesta, strax före halv elva på kvällen.

Han var ensam i bilen när den körde av vägen och rakt in i ett träd.

Läs mer här.

Storbråk i Malmö – en knivskuren

Någon ringer polisen strax efter midnatt och larmar om ett stort bråk vid Lindängen i Malmö.

– Det var upprörd stämning, personen som ringde in sa att någon låg och blödde och att det var mellan 20 och 30 personer på platsen. Man upplever det som att alla slåss med alla, säger polisregion Syds vakthavande befäl Andreas Hulting.

Läs mer här.

Inbrott och rån med yxa – förövare flydde till skogen

Ett inbrott i Emmaboda slutade i rån när tjuvarna, beväpnade med yxa, blev påkomna av de boende i hushållet. Ett slagsmål ska ha brutit ut och kvinnan i hushållet ska ha blivit slagen, men inte allvarligt skadad enligt polisen.

Gärningspersonerna flydde därifrån i en bil som voltade på riksväg 28. Vittnen såg två eller tre personer springa in i skogen där polisen letat efter dem under natten.

Kvinna dog efter fall i vattnet

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades alla till en hamn i Landskrona efter larm om att en kvinna i 75-årsåldern fallit i vattnet.

– Ja det var en som trillat i vattnet och inte blivit synlig igen efter det. Så vi söker av och hittar henne efter en stund, säger Mattias Nilsson, styrkeledare vid räddningstjänsten  i Landskrona.

Kvinnan var okontaktbar när hon fördes med ambulans till sjukhus där hon avled.

Anhöriga är underrättade.

Missa inte: Jackpott på Stryktipset - experten har en skrällspik
Publisert: