Katt torterad till döds i Värmland – andra attacken mot samma familj

Av: Aftonbladet

Publicerad:

För andra gången i år har en av Paul Devlins katter drabbats av djurplågare i Värmland.

Denna gång med dödlig utgång.

Ägaren hittade katten illa sargad till döds, rapporterar NWT.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN

I mars skrev Aftonbladet om katten Tinker, som hittades med en ståltråd hårt virad runt halsen i Storfors några mil norr om Kristinehamn.

I sista stund lyckades man klippa av tråden, men det tog flera dygn innan Tinker återhämtat sig och kunde andas normalt. Nu har samma kattägare drabbats av ytterligare en attack mot djuren. Denna gång med dödlig utgång.

– Jag förstår inte hur någon kan göra så här. Det kan vara någon som har gillrat en fälla. Jag tänkte att jag skulle sprida det här i fall det är så att någon går runt och plågar katter, sa ägaren Paul Devlin då.

Igår kväll hittade han Tommy, en annan av sina katter, vid järnvägsstationen i Storfors. Den lilla kroppen var full av stickmärken, huvudet var sönderslaget och någon hade försökt trycka upp ett föremål i kattens tarm med våldsam kraft och torterat katten till döds.

– Det är det värsta jag varit med om. Jag har sett plågade och påkörda djur förut. Men detta är det värsta jag sett i hela mitt liv, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

Paul Devlin utesluter helt att lilla Tommy skulle ha skadats i någon form av olycka.

– Det är en sjuk människa som gjort detta, säger han till tidningen.

Fallet har polisanmälts.

Publicerad: