Stort gäng stormade nattklubb – en gripen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Polisen fick rycka ut till en nattklubb i centrala Stockholm efter att ett 20-tal personer tagit sig in utan lov. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen fick rycka ut till en nattklubb i centrala Stockholm efter att ett 20-tal personer tagit sig in utan lov. Arkivbild.

Ett stort gäng stormade en nattklubb i centrala Stockholm under natten mot söndag. 17 personer fick avlägsnas av polis med en inhyrd buss.

En person greps.

Klockan 02.22 natten till söndagen larmades polisen till en nattklubb i centrala Stockholm. Enligt restaurangens personal hade ett antal personer tagit sig in utan tillåtelse.

– Det var en form av större ordningsstörning där ett 20-tal personer ska ha trängt sig in och uppträtt mycket hotfullt, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen.

17 personer avlägsnades av polis med hjälp av en inhyrd buss. Två omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem, en man, är misstänkt för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, narkotikabrott samt brott mot dopingslagen.

Polisen har även upprättat anmälan angående olaga intrång, förgripelse mot tjänsteman samt misshandel.

Vad syftet med anstormningen var, eller om det finns en hotbild mot krogen, är oklart.

– Det är relativt ovanligt att man tränger sig in på en restaurang på det här sättet. Men vi är vana att hantera folksamlingar, men det är kanske mer i samband med demonstrationer eller idrottssammanhang. Det här verkar ha varit något helt annat, sade vakthavande befäl Peter Asp till TT på söndagsmorgonen.

– Men det verkar inte vara spontant. Jag har svårt att se att det kommer 17 stycken gående på en gata och i samma sekund bestämmer man exakt vad man ska göra.

Publicerad: