Centrum

Årets program till Vinterspelen släppt

Av: 

Robert Rosén

NYHETER

Programmet för Vinterspelen 2019/2020 är presenterat.

Bland årets höjdpunkter finns en streamingbox på Stortorget.

– Det blir en egen container så det blir lite Musikhjälpen-aktigt, säger Pontus Friberg, projektledare.

Vinterspelen drar igång i mellandagarna.
Vinterspelen drar igång i mellandagarna.

Efter fjolårssuccén, då 50 000 besökare lockades, återvänder Vinterspelen även i år. Spel- och kulturfestivalen för barn och unga drar igång den 28 december och nu är årets program presenterat.

Precis som ifjol är det rymdtemat som står i fokus.

– Det är ett väldigt brett program med allt från VR, till brädspel, till konsolspel. Vi har både Nintendo, Playstation och Xbox på plats men även e-sport, säger Pontus Friberg, projektledare på fastighets- och gatukontoret.

En av de stora nyheterna i år är den live-streamingboxen som kommer att placeras på Stortorget.

Insamling till välgörenhet

– Där livestreamar man olika grejer och vi kommer även ha en Charity Stream. Då sitter man 24 timmar och spelar oavbrutet för att samla in pengar till ett välgörande ändamål, säger Friberg och berättar att det är en del av European Speedrunner Assembly som i somras samlade in $80 000 till alzheimerforskningen i Sverige.

Streamingboxen är en av de stora höjdpunkterna i årets program.

– Vi tycker det är ett roligt sätt då vi vet att streaming är stort inom e-sport och att väldigt många tittar på livestreaming. Då vill vi haka på det. Det blir en egen container så det blir lite Musikhjälpen-aktigt.

Bland skillnaderna från förra året finns bland annat också besök från Star Wars-karaktärer och ett scenprogram där besökare live får se hur man skapar föremål och karaktärer i datorspel samt hur man ritar digitalt.

Fokus på MFF

– Sen har vi ganska mycket fokus på MFF de första dagarna. Man kan utmana MFF-spelare i FIFA, träffa MFF:s hälsocoach och träffa MFF:s e-sportspelare.

För de allra yngsta besökarna kommer det att finnas en egen liten hörna med barnvänliga spel men även ett vinterdisco på kvällarna.

När det gäller höjdpunkterna väljer Pontus Friberg att lyfta fram följande punkter:

– Streamingboxen. Vi har också en del fokus på robotar tillsammans med Cool Minds, vilket känns väldigt roligt. Sen är det möjligheten att komma och testa på alla de här konsolspelen gratis. Det är massvis av olika spel man kan välja mellan helt enkelt.

Vintespelen pågår 28 december - 5 januari, med undantag för 1 januari då det är stängt.

ANNONS

Se över ditt elavtal när priserna rusar! Jämför och hitta det bästa elavtalet för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Vinterspelen växer efter fjolårssuccén

ÄMNEN I ARTIKELN

Centrum

Malmö

E-sport

Datorspel

Sportspel

Spel

Tv-spel