Kidnappad kvinna hittades på motorvägen

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Johan Nilsson/TT
Misstänkt kidnappad Göteborgskvinna har hittats vid liv. Arkivbild.

En kvinna i 50-årsåldern som kidnappades i Göteborg på annandagen har hittats vid liv.

Kvinnan upptäcktes tidigt på lördagsmorgonen på E4 mellan Mjölby och Ödeshög.

– Vi fick in uppgifter om att en person befann sig på E4. Vi kunde sedan identifiera henne som den försvunna kvinnan, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Kvinnan har förts till sjukhus för kontroll.

Ett anonymt vittne säger till Aftonbladet att han stannade sin bil och lät kvinnan värma sig till dess att polisen kom och hjälpte henne.

– Hon var blodig och berättade att hon gått länge på motorvägen utan att någon stannat. Det var åtta minusgrader ute, säger mannen till tidningen.

– Hon hade buntband om händerna, som polisen klippte upp.

Polisen vill dock inte bekräfta Aftonbladets uppgifter.

– Jag kan inte bekräfta några uppgifter om själva anträffandet. Vi söker fortfarande vittnen och information om iakttagelser, säger Widén.

Kvinnan fördes bort av flera män i en mörk minibuss eller skåpbil, enligt tidigare uppgifter. Strax före kidnappningen attackerade männen kvinnans make, som fick föras till sjukhus med knivskador.

För närvarande är ingen gripen, och polisen vill inte svara på om det finns någon misstänkt av hänsyn till förundersökningssekretess.

En utredning pågår om mordförsök och människorov. Mordförsöket gäller kvinnans man som attackerades i samband med den misstänkta kidnappningen.

Paret hör hemma i Göteborgsområdet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Mjölby

Ödeshög